Mihai Lupu:

"PNL va susține în continuare alegerea primarilor în două tururi de scrutin"

124

Articole de la același autor

Deputatul constănțean Mihai Lupu, de la PNL, a făcut, ieri, o declarație politică referitoare la adoptarea în Camera Deputaților a noii Legi a alegerilor locale. Printre altele, el și-a arătat nemulțumirea cu privire la faptul că primarii vor fi aleși din primul tur de scrutin.

"Din păcate, deși PNL nu a sprijinit sub nicio formă acest lucru, susținându-și până la final amendamentele privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, conform prevederilor actualei legi, primarii vor fi aleși într-un singur tur de scrutin, iar președinții de consilii județene din rândul consilierilor, prin vot indirect, deoarece majoritatea parlamentară formată din PSD și aliații săi a dorit doar acest tip de scrutin care-i favorizează. Dar PNL va susține, în continuare, faptul că alegerea primarilor în două tururi de scrutin este cea mai corectă și reprezentativă formă de alegere a aleșilor locali", a spus parlamentarul Mihai Lupu.

De asemenea, el a mai menționat și faptul că, în noua lege, solicitarea partidelor politice de retragere a mandatului unui consilier care a trecut la alt partid sau care a fost exclus din partid, nu va mai fi decisă de consiliul respectiv - care de multe ori refuză să pună în aplicare decizia -, ci este trecută la prefect, care este obligat, în termen de 15 zile, sub sancțiunea legii penale, să emită un ordin de încetare a mandatului.

Totodată, deputatul constănțean a mai spus că, una dintre cele mai importante prevederi a Legii alegerilor locale care a fost adoptată de Parlament este introducerea sistemului electronic pentru prevenirea votului multiplu.

"Mai precis, înainte de exercitarea votului, fiecărui alegător i se va scana cartea de identitate, iar sistemul va verifica secția de votare la care este arondat, precum și faptul că nu a mai votat în altă secție. În consecință, sistemul nu va mai permite ca un alegător să voteze de mai multe ori", a spus deputatul Mihai Lupu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6517 secunde