Poliţia Locală Cumpăna, semnal de alarmă! „Nu abandonați câinii pe domeniul public al comunei!”

536
Poliţia Locală Cumpăna, semnal de alarmă! „Nu abandonați câinii pe domeniul public al comunei!” - cumpanapolitialocala2-1645633064.jpg

Articole de la același autor

Problema câinilor maidanezi este una destul de frecventă în Constanţa, dar şi în localităţile adiacente. Un exemplu este comuna Cumpăna, acolo unde aceștia au devenit un real pericol pentru cetăţeni.

În acest context, Poliţia Locală Cumpăna a transmis prin intermediul Facebook un mesaj pentru toţi locuitorii din comună.

„Ca urmare a numeroaselor sesizări făcute de locuitori, prin prezenta vă aducem la cunoștință faptul că Primăria comunei Cumpăna face eforturi susținute pentru promovarea deținerii responsabile a câinilor și prevenirea abandonului acestora. Principalul obiectiv al autorităților locale este acela de a asigura un climat de siguranță tuturor locuitorilor comunei, cu precădere fiind avută în vedere siguranța copiilor și a bunicilor noștri. În încercarea de a rezolva problema câinilor comunitari din localitatea noastră într-un mod uman și sănătos, cu respectarea legislației în vigoare, în data de 22.02.2022 s-a efectuat o acţiune de prindere a acestora în vederea adăpostirii şi îngrijirii într-un centru cu regim temporar. În urma acțiunii derulate, personalul firmei de ecarisaj a reușit capturarea și ridicarea de pe domeniul public al localității a unui număr de 70 de câini. Un aspect foarte important pe care dorim să îl aducem la cunoștința dumneavoastră este acela că suma de bani plătită de autoritățile publice locale din comuna Cumpăna pentru această activitate este în valoare de 750 lei pentru fiecare câine. Din acest motiv, este primordial ca fiecare cetățean să conștientizeze efectele abandonului câinilor pe domeniul public. Având în vedere cele de mai sus, îi rugăm pe deținătorii de patrupede să se asigure că propriile animale de companie nu sunt lăsate libere pe stradă. Totodată, vă rugăm să ne acordați tot sprijinul dumneavoastră, astfel încât problema câinilor fără stăpân să nu devină un fenomen de amploare în comuna Cumpăna, iar cheltuirea banilor necesari în acest scop să nu constituie o povară pentru noi toţi”, este mesajul transmis de Poliţia Locală Cumpăna pe Facebook.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1428 secunde