Politician constănțean cere desființarea Bacalaureatului

1768
39
Politician constănțean cere desființarea Bacalaureatului - raduion2-1373299088.jpg
Scandalul din jurul examenului de Bacalaureat de anul acesta a fost fără precedent în țară. Imaginile cu elevii acuzați că ar fi dat mită, înghesuiți de polițiști pentru a fi duși la audieri, au făcut înconjurul României și nu numai.

Față de această situație, premierul Victor Ponta a declarat, ieri, că Baca-laureatul nu trebuie să mai fie ca în 2010-2011, un instrument al statului de teroare, ci ar trebui să fie "momentul unei aprecieri" a cunoștințelor dobândite de elevi.

"Am discutat și susțin în totalitate acțiunile statului privind aplicarea legii, dar forța statului trebuie folosită împotriva infractorilor. Zeci, sute de polițiști care dau năvală în școli, nu e un stat democratic", a afirmat Victor Ponta cu referire la situația de vineri de la liceul Dimitrie Bolintineanu din București când autoritățile urmau să ducă 100 de elevi la audieri în legătură cu posibila fraudă de la examenul de bacalaureat.

Pentru a fi evitate pe viitor astfel de situații, secretarul executiv al PP-DD Constanța, Ion Radu, va propune colegilor de partid să inițieze un proiect legislativ de eliminare a examenului de Bacalaureat.

El susține că acest lucru ar fi foarte benefic pentru mai multe părți care, în momentul de față, sunt implicate în susținerea acestui examen.

"Doresc adoptarea unui proiect normativ de eliminare a examenului de Bacalaureat, iar rezultatul de absolvire a studiilor medii să fie reprezentat doar de foaia matricolă. Argumentele acestei propuneri sunt că se vor face foarte multe economii la bugetul de stat, se va elimina stresul elevilor, dar și al părinților, iar cadrele didactice se pot implica astfel în alte activități", a spus consilierul județean Ion Radu.

El a mai adăugat că, totodată, prin inițierea acestui proiect legislativ se propune ca atât Ministerul Învățământului cât și cel al Turismului să se coordoneze și să colaboreze ca anul școlar să se termine pentru toți elevii și studenții în jurul datei de 1 iunie, data începerii sezonului estival.

În altă ordine de idei, cum Ion Radu este consilier județean și nu poate iniția singur o astfel de lege, el va face această propunere colegilor din PP-DD care să o promoveze în Parlamentul României.

Comentează știrea

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Cetatzean
9 iulie 2013
Perfect

Mai bine un proiect de lege pentru desfiintzarea invatzamantului ! Atunci s-ar face si mai mare economie la "bujet!".Nu tu educatori profesori si scoli.Le transformam in bordeluri care sigur vor fi apro- bate de "pastaie". Adevarat, prostii suntem noi caci va votam ,nu voi care sustzinetzi aceste tampenii!!

din Constanta
9 iulie 2013
pro bacalaureat

Oare exista vreo facultate sau universitate serioasa din tara sau strainatate care accepta studenti doar pe baza foilor matricole? Poate e suficienta foaia matricola pentru cine nu vrea sa mearga mai departe cu studiile, dar un examen serios de absolvire a liceului cred ca este necesar pentru cine vrea sa studieze mai departe. Chiar daca ar costa statul. Mai bine faceti economiile in alta parte, nu la invatamant. Cred ca cea mai buna investitie este in educatia copiilor nostri, nu neaparat in concedii prea lungi si dese (cheia marilor insuccese), pentru a mari veniturile din turism, asa cum doresc unii politicieni cu interese in acest domeniu.

Enkidu
9 iulie 2013
Ion Radu - pitecantropul

Ion Radu asta este un idiot cronic.Un retardat,un australopitec ajuns consilier in Constanta.Daca pitecantropul acesta a putut sa debiteze asemenea prostie,va dati seama ce specimene are acasa in familie. Cretinul asta de Ion Radu,cred ca are capatana plina de etnobotanice .In dovleacul lui si al lui Mazare doar Bamboo,le Ga-Ga si Luv au loc.Bine ca nu l-a propus pe Botezatu ministru iar ca uniforma scolara budigaii de salvamar.

fjfgvjf
9 iulie 2013
ciobani ...

Alo ciobanilor ... e un proiect de lege foarte bun ... voi cum ati promovat examenu de bacalaureat ?? Niste taraturi ordinare asta sunteti ...si in general majoritatea care sa vad cu saci-n caruta . Va spun eu ca oricum cine nu este in stare sa promoveze nu o sa fie in stare sa intre la o facultate buna ...poate doar la spiru la drept unde faceti majoritatea ... asa ca nu mai aruncati cu pietre ,ganditi inainte sa vorbiti .

admirator
9 iulie 2013
si asa

toti prostii si chiulaii vor absolvi invatamintul fara sa stie nimic.... si facultatile la fel, nu? Dar liceul nu este obligatoriu... de ce se inghesuie toti sa faca liceu? Sa ramina 10 clase obligatorii, urmate de scoli preofesionale iar Bac-ul sa fie iar ce a fost cu elevii capabili si dornici de invatatura... USL: partidele prostilor si chiulailor! Repetenti si plagiatori ajunsi la putere. ce pot face astia? Distrug tara si invatamintul systematic.... Vedeti daca nu veniti la vot si le lasti mafiotii sa voteze cum vor?

admirator
9 iulie 2013
@fjfgvjt

esti sigur ca toti au promovat Bac-ul pe mita? daca tu ai facut asa, e treaba ta... de altfel: "ba pe-a "! (Cu cratima. Stii ce e aia?)

fjfgvjf
9 iulie 2013
bai...pro bac ia asculta ...

Auzi desteptule ...cine vrea sa faca o facultate sa dea examen de admitere nene ...nu sa intre pe medii generale sau pe media de la bac . Dar mai bine iti propun ceva , umflai capu copilului tau daca vrei dar nu generaliza . Sau esti vreunu care ai terminat pe la vreun liceu "bun" plin cu seringi ?? Sa iti mai spun un lucru ?? In liceele si facultatile cu renume circula mai multe droguri decat in celelalte deoarece exista si oameni cu "potential" financiar ...asta daca intelegi ce vreau sa zic , daca nu iti doresc succes .

fjfgvjf
9 iulie 2013
bai admiratorule ...

Mars bai kkatule ...daca stii ce inseamna ...o "cratima" executa mata cand se craceste .... :)))

fjfgvjf
9 iulie 2013
ce "pe-a" ???

Cumetre nu vezi bine ??? Vrei sa-ti cumpar ochelari ?? Ti-ai distrus ochii de la atata invatat vezi amice ... Mai lasa cartea si fa cunostinta cu o femeie ...o sa iti prinda bine bufonule ...:))

fjfgvjf
9 iulie 2013
e buna definitia ??

E buna definitia la cratima ?? :)

39 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3064 secunde