Polițiștii locali se duc la creșă

1246
Polițiștii locali se duc la creșă - cfadcecb7be631af4dcf20949e175006.jpg

Articole de la același autor

O fostă creșă din Constanța, care a fost lăsată de izbeliște de ani de zile, pe motiv că nu sunt fonduri suficiente pentru a fi renovată, va fi transformată în sediu pentru polițiștii locali. Consilierii locali au votat, ieri, retragerea imobilului Creșa nr. 6, de pe strada Topolog nr. 6, în apropiere de Serviciul de Ambulanță, din folosința Serviciului Public de Administrare Creșe.
Imobilul în care a funcționat ani de zile o creșă și un cămin nu mai este folosit de foarte multă vreme, astfel că aleșii locali s-au gândit
să-i dea o altă folosință. În consecință, polițiștii locali, care, în momentul de față, lucrează într-un sediu închiriat, se vor muta în casă nouă, mai exact în sediul fostei creșe.
"Pentru a renova imobilul pentru destinația de creșă, am avea nevoie de foarte mulți bani, pe care nu îi avem. În ultimii ani, clădirea fusese cedată spre folosință Serviciului Român de Informații, însă nu a fost utilizată pentru niciun scop, așa că destinația sa va fi aceea de sediu pentru Poliția Locală Constanța", a declarat viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău.
Proiectul privind acest transfer a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de ieri, astfel că mulți consilieri nu știau despre ce este vorba. Tocmai de aceea, pe această temă s-au iscat discuții aprinse, consilierul PNL Victor Manea cerând explicații cu privire la acest transfer.
În cele din urmă, după ce s-a contrat cu Felix Stroe, de la PSD, Manea a înțeles despre ce este vorba și a votat favorabil, chiar dacă proiectul deja trecuse cu voturile celorlalți. Totuși, din discuțiile celor doi, s-a putut observa că nu toți sunt mulțumiți de noua Uniune Social Liberală (USL), unde peneliștii ar trebui să se aibă ca frații cu pesediștii.

Se fac angajări pentru cei care vor să patruleze prin Constanța
În altă ordine de idei, consilierii locali au aprobat, ieri, regulamentul de organizare și funcționare a Poliției Locale Constanța. După intrarea în vigoare a actualei preve-deri, vor fi abrogate dispozițiile legislative privind funcționarea Poliției Comunitare. Mai exact, polițiștii comunitari se vor numi polițiști locali și vor avea mai multe atribuții de îndeplinit.
În urmă cu ceva timp, consilierii locali au aprobat bugetul municipalității pe 2011. Din cele 130 de milioane de euro, 1,5 milioane de euro au fost alocați pentru înființarea Poliției Locale, suma fiind suficientă doar pentru prima jumătate a anului, urmând ca, ulterior, să se revină cu rectificări.
Potrivit primarului Radu Mazăre, Poliția Locală va fi funcțională din luna septembrie și va funcționa ca o Direcție în cadrul Primăriei Constanța, cuprinzând actualul Corp de Control al Primăriei și actuala Poliție Comunitară. Concret, în momentul de față, sunt angajate deja 102 persoane, schema urmând să fie completată până la 371 de polițiști locali.
"Se va face concurs de angajare, iar prioritate vor avea polițiștii care au fost disponibilizați. Salariile lor vor fi ca cele ale angajaților din Primăria Constanța, aproximativ 700-800 de lei. În funcție de vechime, ar putea să primească și mai mult", a spus Vasile Bălan, actualul șef de la Poliția comunitară și viitor șef la Poliția Locală Constanța.
Cele 30 de echipaje ale Poliției Locale vor patrula pe străzile Constanței, se vor ocupa de amenzile de orice fel, vor putea opri mașinile din trafic, îi vor verifica pe cei care stau fără forme legale în diverse locuințe. Sumele colectate din amenzi se vor face venit la bugetul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6956 secunde