Ponta, de acord cu reducerea mandatului președintelui la patru ani

45
Ponta, de acord cu reducerea mandatului președintelui la patru ani - victorponta4-1369298328.jpg
Premierul Victor Ponta a declarat că ar fi de acord cu propunerea de reducere a mandatului președintelui de la cinci ani la patru, aspect ce ar urma să fie reglementat la revizuirea Constituției, dar că nu agreează organizarea alegerilor parlamentare și prezidențiale în același an.

"În ceea ce privește reducerea mandatului președintelui la patru ani, dacă au propus-o liberalii, da, sunt de acord. Era să zic ce problemă avem noi, PSD, cu chestia asta?!", a afirmat Ponta, într-o conferință de presă la Bruxelles.

Pe de altă parte, el și-a exprimat dezacordul cu organizarea unor scrutine "unite" - parlamentare și prezidențiale - , fiind de părere că astfel "iarăși încurcăm lucrurile".

"E clar că președintele e șeful partidului care câștigă alegerile", a spus Victor Ponta.

Premierul a evitat să-și spună părerea cu privire la propunerea ca șefului statului să i se interzică să mai ocupe o funcție publică la expirarea mandatului, afirmând doar că nu știe dacă ar fi "foarte constituțional".

"Bănuiesc că un președinte, după ce e președinte, multe lucruri nu-și dorește ca funcții publice. Însă nu știu dacă e constituțional, dacă poți să-i interzici pentru viitor. Nu am o opinie în acest sens", a adăugat premierul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6347 secunde