"Ponta începe să înțeleagă că e posibil ca mandatul său să fie mai scurt"

358
Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda apreciază că premierul Victor Ponta a început să înțeleagă că e posibil ca mandatul său la Palatul Victoria să fie mult mai scurt decât își închipuia acum două luni.

Preda menționează, pe blogul său, că Victor Ponta le-a răspuns celor care îi cer să demisioneze cu o solicitare de demisie adresată președintelui, explicând că demisia sa și a șefului statului ar conduce la organizarea simultană a alegerilor parlamentare și prezidențiale.

"Nu discut aici aspectele strict funcționale (constituționale) ale propunerii făcute de Victor Ponta, ci doar semnificația ei politică. Așa cum se știe, Traian Băsescu a anunțat deja că e dispus să plece de la Cotroceni înainte de termen dacă se negociază o revizuire a Constituției care să introducă Parlamentul monocameral, cu maximum 300 de membri, și care să scurteze mandatul prezidențial de la 5 la 4 ani. Președintele propune o modificare negociată a regimului, în vreme ce premierul vrea doar un aranjament electoral punctual. Unul care să satisfacă interesul USL de a avea foarte repede o cauză pentru Crin Antonescu, cvasi-absent în ultima perioadă din viața publică", mai scrie Preda. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 5.1412 secunde