Ponta pledează pentru o lege specială privind insulta și calomnia

552

Articole recomandate

Președintele comisiei speciale care analizează Codul penal, Victor Ponta, a declarat ieri că reglementarea insultei și calomniei ar trebui să fie făcută într-o lege specială, și nu în Codul Penal pentru a nu "strica" proiectul pentru două infracțiuni ce ar aduce multe controverse.
El a precizat că în cazul calomniei și insultei trebuie organizată o dezbatere publică, idee agreată și de reprezentanții societății civile. "CCR a spus că dezincriminarea lor nu s-a făcut în mod constituțional. Acum nu știm, nici că sunt incriminate, nici că sunt dezincriminate și atunci trebuie să facem o dezbatere publică și să vedem în ce măsură, pe de o parte, protejăm viața privată, iar pe de altă parte să nu îngrădim în vreun fel presa", a afirmat, ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul, Victor Ponta.
El s-a arătat total împotriva introducerii calomniei și insultei în Codul Penal, dar consideră că "probabil" își vor avea locul într-o lege specială. "Nu avea rost să stricăm tot Codul Penal de la o discuție pe două infracțiuni", a mai spus Ponta.
Totodată, Ponta a afirmat că nu se știe încă dacă reglementarea acestora va fi făcută într-o eventuală lege a presei. "Nu știu. Eu sper că presa are curaj să facă o lege a presei. Eu îmi doresc să trăiesc într-un cadru legal și organizat și sunt convins că foarte mulți din presă și-ar dori să aibă un cadru legal și clar, dar e un deziderat", a spus ministrul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.1078 secunde