PP-DD se pregătește pentru alegerile din Parlamentul European

85
PP-DD se pregătește pentru alegerile din Parlamentul European - gheorgheslabu2-1369147265.jpg

Articole de la același autor

În contextul definitivării direcțiilor de acțiune ale PP-DD în raport cu pro-blematica comunitară, în perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European din anul 2014, recent a avut loc, la Bucu-rești, o întrevedere la care au participat Eugen Mihalache, vicepreședinte la nivel național al PP-DD, Jan A. Andersen, cercetător în cadrul prestigiosului think-thank "ORGANISATION FOR EUROPEAN INTERSTATE COOPERATION" și Richard Byfalt, secretar general al partidului european "EU Democrats".

Potrivit unui comunicat de presă transmis de președintele Organizației Județene a PP-DD Constanța, Gheorghe Slabu, în urma acestei întâlniri, a fost convenită o colaborare pe termen lung între cele trei organizații, în special în ceea ce privește consilierea candidaților PP-DD la alegerile pentru PE, dar și elaborarea platformei-program a partidului pe palierul comunitar.

"Principalele direcții ale politicii PP-DD privind UE vor viza libera circulație a forței de muncă în cadrul Uniunii, diminuarea birocrației în ceea ce privește atragerea de fonduri euro-pene, atât la nivel național, dar și al instituțiilor comunitare, precum și susținerea de către UE a păstrării identității etnice, culturale și ling-vistice a comunităților românești din afara granițelor. De asemenea, PP-DD va milita pentru ajustarea procedurilor în ceea ce privește alocarea de fonduri structurale, astfel încât sumele cele mai consistente să revină celor care într-adevăr au nevoie de sprijin, respectiv întreprinzătorilor mici și mijlocii și agricultorilor din statele membre", a spus vicepreședintele PP-DD, Eugen Mihalache.

Pe de altă parte, în atenția celor de la PP-DD se mai află și alte domenii de maximă importanță, cum ar fi aderarea României la Spațiul Schengen, sprijinirea reindustrializării țării, evitarea concretizării trendului actual de profilare a României ca piață exclusiv de consum, dezvoltarea unui spațiu juridic european coerent, politicile publice strict în folosul cetățenilor, dar și abordarea analitică a perspectivei intrării țării noastre în zona Euro.

Totodată, ca și partid unionist, dosarul legat de Basarabia se va afla permanent pe agenda PP-DD, nu doar la nivel declarativ, ci și faptic.

În concluzie, deviza PP-DD la nivel comunitar este: "Cât mai multe beneficii pentru cetățenii români, în calitatea lor de cetățeni europeni!"

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1508 secunde