Preda îi cere lui Băsescu să cheme partidele separat la consultări

1013
Preda îi cere lui Băsescu să cheme partidele separat la consultări - cristianpreda-1354623419.jpg

Prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda a declarat, marți, că îi cere președintelui Traian Băsescu să cheme partidele separat la consultări după alegeri, pentru formarea noului Guvern, el exprimându-și totodată speranța că ARD va avea un scor bun, astfel încât să nu fie ținută la ușă.


"Președintele cheamă la consultări după alegeri partidele politice și cred că Traian Băsescu ar trebui să fie foarte riguros aici. Eu regret faptul că în primăvară el a acceptat să primească USL. Trebuia să țină la această interpretare foarte riguroasă și sper să o facă în acest moment. Sper să nu fie doar un discurs de campanie, cum ați spus dumneavoastră, și să ne trezim că din nou îi primește pe cei de la USL, ca și cum protocolul Președinției n-ar putea să spună: vin cu adevărat partidele, rând pe rând. Ăsta este sensul referințelor constituționale și legale pe care le-a dat președintele, și anume că va consulta partidele", a declarat Preda la RFI.


"Insist, sper, îi cer președintelui să facă acest lucru și să nu fie doar o replică în această dezbatere. Pe urmă vom vedea ce se întâmplă. Sigur că sper totuși să avem un scor bun la ARD, astfel încât să ne primească și pe noi, adică să nu ne țină la ușă", a continuat prim-vicepreședintele PDL.


Cristian Preda apreciază că președintele Traian Băsescu "e obligat de lege" să primească partidele separat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3451 secunde