Prefectul Adrian Nicolaescu a solicitat alegeri locale parțiale în județul Constanța

1659
Prefectul Adrian Nicolaescu a solicitat alegeri locale parțiale în județul Constanța - adriannicolaescu8-1486055181.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a formulat adresă oficială către Guvernul României în care a solicitat să se stabilească, prin Hotărâre de Guvern, organizarea alegerilor locale parțiale în comuna Nicolae Bălcescu. 


"În cazul comunei Nicolae Bălcescu, am solicitat Guvernului organizarea alegerilor locale. În ceea ce privește cazul comunelor Ciocârlia și Dobromir, încă așteptăm, deoarece primarii de acolo pot ataca în instanță ordinele pe care le-am emis în ceea ce privește încetarea mandatelor. Este dreptul lor să facă acest demers", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu, Adrian Nicolaescu. 


Viorel Bălan, primarul ales în luna iunie a anului trecut de cetățenii comunei Nicolae Bălcescu, a fost demis din funcție prin ordin al prefectului Constanței, în luna august a anului trecut. Ulterior, el a părăsit Partidul Național Liberal al cărui membru era și s-a înscris în PSD. Până la orga-nizarea unor noi alegeri, la conducerea administrației publice locale se află viceprimarul Nicolae Ciocănete, cel mai probabil, viitorul candidat al PNL la proximele alegeri. 


Decizia prefectului prin care s-a emis ordinul de încetare al mandatului a venit în urma raportului de evaluare emis de Agenția Națională de Integritate care l-a declarat pe primarul Viorel Bălan incom-patibil cu această funcție. 


Potrivit ANI, Viorel Bălan s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 iunie 2008 - 21 septembrie 2010, deoarece a exercitat, simultan, funcția de primar al comunei Nicolae Bălcescu și funcția de administrator al SC Panminada SRL (23 iunie 2008 - 5 ianuarie 2009) și al SC Pavicom SRL (23 iunie 2008 - 21 sep-tembrie 2010). De asemenea, întrucât acesta ar fi omis menționarea în declarațiile de interese aferente anilor 2009 și 2010 a calităților deținute în cadrul SC Pavicom SRL, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații.
Viorel Bălan a contestat în instanță raportul ANI și în timpul alegerilor locale din luna iunie a anului trecut, dosarul se afla încă pe rol. Drept urmare, el a avut dreptul de a participa la scrutinul electoral, unde a și câștigat mandatul cu 55%. 


Pe de altă parte, la sfârșitul lunii trecute, comunele Dobromir și Ciocârlia au rămas fără primarii aleși la alegerile de anul trecut, după ce magistrații au stabilit definitiv că aceștia se aflau în stare de incompatibilitate. În consecință, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a emis ordinul prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Dobromir, Iusein Visel. De asemenea, repre-zentantul Guvernului în teritoriu a mai emis un ordin similar prin care s-a constatat încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului primarului comunei Ciocârlia, Traian Dragomir. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5498 secunde