Ziua Națională a Albaniei, sărbătorită pentru prima dată la Constanța

590

Articole de la același autor

Republica Albania sărbătorește, în fiecare an, la data de 28 noiembrie, Ziua Națională, aceasta fiind data la care, în anul 1912, și-a declarat independența față de Imperiul Otoman. 


Cu această ocazie, luni seara, consulul onorific al Republicii Albania la Constanța, omul de afaceri Omer Susli, împreună cu soția sa, Gemile Susli, a organizat, pentru prima dată, la Constanța, o recepție la un restaurant din stațiunea Mamaia. 


Pe lângă alți invitați, în mare parte, oameni de afaceri din județul Constanța, la eveniment a participat și ambasadorul Albaniei la București, Ilir Tepelena. Totodată, a fost prezent, în calitate de oaspete, ambasadorul Turciei la București, Osman Koray Ertaș, dar și prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu. 


Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor naționale ale celor două state. Ulterior, au fost rostite scurte alocuțiuni referitoare la buna înțelegere în care trăiesc cetățenii albanezi, dar și de alte etnii, alături de românii din Dobrogea și nu numai. În discursurile lor, Omer Susli, Ilir Tepelena, Osman Koray Ertaș și prefectul Adrian Nicolăescu au vorbit și despre bunele relații culturale și economice dintre Albania și România, oamenii de afaceri fiind încurajați să investească la noi în țară. La final, toți cei prezenți au ciocnit un pahar de șam-panie și au socializat în virtutea bunelor relații. 


În altă ordine de idei, anterior recepției, ambasadorul Republicii Albania în România, Excelența Sa Domnul Ilir Tepelena, a fost invitatul special al prefectului Adrian Viorel Nicolaescu și al președintelui CJC, Horia Țuțuianu. Printre altele, ambasadorul Republicii Albania în România a spus că se află pentru a treia oară la Constanța, aceasta fiind o zi specială pentru a fi alături de comunitate. În cadrul întrevederii, s-a discutat despre posibilitățile de colaborare între autoritățile române și cele albaneze și despre elaborarea unor proiecte comune, precum dezvoltarea investițiilor în zonă, proiecte culturale, educaționale, colaborarea dintre universitățile române și cele albaneze, dar și despre potențialul turistic al celor două țări. Oaspetele albanez s-a declarat bucuros că se află în aceste zile la Constanța și că se pot identifica prin dialog activ modalități concrete de colaborare între cele două state. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5755 secunde