Ce teme de interes județean s-au discutat la Colegiul Prefectural

200
Ce teme de interes județean s-au discutat la Colegiul Prefectural - colegiulprefectural-1474562591.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Colegiului Prefectural s-au reunit, recent, în cadrul unei noi șe- dințe lunare, la convocarea reprezentantului Guvernului în teritoriu, Adrian Viorel Nicolaescu. 


Pe ordinea de zi s-au aflat mai multe teme de interes județean. În cadrul întâlnirii, s-a prezentat raportul privind rezultatele obținute în activitatea de combatere a evaziunii fiscale, măsuri de eficientizare a activității și au fost prezentate date privind evoluția încasărilor față de aceeași perioadă a anului trecut. S-a constatat că încasările la bugetul de stat au crescut. Pentru eficientizarea activității de valorificare a bunurilor confiscate și pentru scurtarea termenelor, Instituția Prefectului va urmări adoptarea unei modificări legislative. 


În ceea ce privește sportul de performanță, au fost prezentate atât situația infrastructurii sportive din județul Constanța, cât și performanțele obținute de sportivii constănțeni. Astfel, în vederea sprijinirii performanței și creșterii calității actului sportiv, în perioada următoare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret va prezenta o strategie care se va dezbate în cadrul următorului Colegiu Prefectural, la care vor fi invitați și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului. 


De asemenea, au fost luate în discuție informările privind măsurile de modernizare și reabilitare a infrastructurii secundare de irigații din județ. În acest sens, au fost analizate aspecte privind efectele secetei în județul Constanța, ce a condus la pierderi importante ale producției agricole. În cadrul întâlnirii, s-a stabilit ca, până la data de 30 octom-brie, să se încheie contracte de furnizare a apei cu ANIF - filiala Dobrogea, pentru ca, în anul 2017, să existe suprafețe mai mari de terenuri agricole irigate. 


Pe de altă parte, a existat și o informare privind apariția unui caz de infecție cu virusul West Nile pe teritoriul județului Constanța. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au oferit detalii despre simptomatologia îmbolnăvirii de meningită. În același timp, au informat că rezultatele celui de-al doilea set de probe recoltate de la un pacient suspect de meningită indusă de virusul West Nile se vor primi de la Institutul Cantacuzino, în cursul săptămânii viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3776 secunde