Problemele primarilor din județ, dezbătute la întâlnirea cu prefectul Adrian Nicolaescu

479
Problemele primarilor din județ, dezbătute  la întâlnirea cu prefectul Adrian Nicolaescu - prefecturaintalniriprimarii-1470756344.jpg

Articole de la același autor

Prefectul Adrian Nicolaescu a participat, în ultima săptămână, la dezbaterile cu reprezentanții celor 70 de unități administrativ-teritoriale din județul Constanța. Întâlnirile au avut loc în Constanța, Mangalia, Medgidia, Hârșova și Băneasa.

De la serviciile publice deconcentrate, au participat reprezentanți ai Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Direcției pentru Sănătate Publică, Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Inspectoratului Școlar Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare - Filiala Dobrogea și SC RAJA SA, care, împreună cu reprezentanții Instituției Prefectului Constanța, au susținut într-un mod interactiv discuțiile cu reprezentanții primăriilor.

În cadrul întâlnirilor cu primarii, viceprimarii și secretarii unităților administrativ-teritoriale din județul Constanța, au fost abordate aspecte care vizează situațiile deosebite cu care se confruntă administrația publică locală.

Astfel, a fost abordat subiectul privind seceta prelungită din anul 2016, gradul de afectare a culturilor din județ și posibilitățile fermierilor de a solicita despăgubiri, coroborat cu necesitatea de realizare a investițiilor în sistemele de irigații.

O altă temă luată în discuție a vizat pregătirea școlilor pentru deschiderea noului an școlar 2016 - 2017 și obținerea tuturor avizelor de funcționare.

Totodată, s-a discutat despre incendiile necontrolate de vegetație și măsurile de prevenire a acestora, oportunitățile de accesare a fondurilor europene pe proiecte de interes local, identificarea beneficiarilor programelor derulate de AJOFM, la nivelul comunităților rurale și promovarea mai eficientă a acestora. De asemenea, situația retrocedărilor imobilelor conform legilor în vigoare cu respectarea termenului de 31 decembrie 2016 a fost luată din nou în discuție, precum și controlul legalității actelor emise de către autoritățile administrației publice locale.

La final, prefectul Adrian Nicolaescu a spus că unele probleme ridicate vor face obiectul analizelor la nivelul instituțiilor implicate printr-o strânsă colaborare cu primarii și consiliile locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9756 secunde