Pregătiri la Prefectură pentru simularea unei situații de urgență

223
Pregătiri la Prefectură pentru simularea unei situații de urgență - prefecturaexercitiulvalahia-1474562492.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Viorel Nicolaescu, a participat, ieri, la lansarea oficială a exercițiului național de răspuns la urgență nucleară, denumit Exercițiul Valahia 2016, care va avea loc în perioada 4 - 6 octom-brie și care va fi coordonat de CNCAN. 


La evenimentul care a avut loc la Prefectura Constanța, au par-ticipat reprezentanți ai Comisiei Naționale pentru Activități Nucleare, ai Societății Naționale Nuclear-electrica SA și ai autorităților guvernamentale implicate în gestionarea situațiilor de urgență. 


Scopul exercițiului îl reprezintă testarea capacității de răspuns la urgență nucleară a autorităților publice centrale și locale, prin simularea unei situații de urgență la Centrala de la Cernavodă. 


În cadrul exercițiului, se va verifica integrarea planurilor și procedurilor de răspuns la urgență nucleară în sistemul național de management al situațiilor de urgență. Exercițiul și răspunsul autorităților locale și centrale implicate în derularea acestuia vor fi evaluate de o echipă de experți internaționali pe baza unor criterii de evaluare aplicabile la nivel național și internațional în astfel de testări. 


Exercițiul Valahia 2016 este parte a programului internațional Norway Grants al Guvernului Norvegian, în cooperare cu Autoritatea Norve-giană pentru Radioprotecție. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4681 secunde