Prefectul Adrian Nicolaescu, vizită în cinci unități școlare din Constanța

244
Prefectul Adrian Nicolaescu, vizită în cinci unități școlare din Constanța - prefectura-1477588725.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a participat, recent, la o acțiune de verificare în mai multe unități de învățământ din județ în care s-au înregistrat cazuri de meningită virală acută. Alături de el s-a aflat o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului - Județul Constanța, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Școlar Județean. 


Unitățile de învățământ vizate au fost: Școala Gimnazială nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu", Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza", Grădinița cu program prelungit nr. 47 "Lumea Poveștilor" Constanța, Grădinița cu program mixt "Sfânta Maria" Cumpăna și Școala Gimnazială "Ion Borcea" Agigea. 


Pe parcursul controlului, s-a avut în vedere modul în care se realizează activitatea zilnică de dezinfecție și starea grupurilor sanitare, existența obiectelor igienico - sanitare, dar și verificarea spațiilor de depozitare pentru alimentele din cadrul programului "Laptele și cornul". De asemenea, s-au verificat procesele verbale de instruire a personalului privind igiena în școli, graficele prin care s-au făcut acțiunile de igienizare, prezența cadrelor me-dicale școlare (medic sau asistent medical) în vederea efectuării triajului epidemiologic și modul în care elevii sunt instruiți din punct de vedere sanitar și al igienei personale. 


În urma verificărilor, s-a constatat că la anumite unități de învățământ lipsesc o parte din materialele dezinfectante corespunză-toare autorizate de Ministerul Sănătății și procedurile privind activitatea de igienizare. Totodată, cadrele medicale școlare deservesc mai multe unități școlare, iar unele spații de depozitare a alimentelor sunt improprii. 


Comisia de control a atenționat conducerile unităților de învățământ să adopte măsuri urgente pentru remedierea deficiențelor și a recomandat o mai bună comunicare între cadrele didactice și părinți în sensul eficientizării măsurilor dispuse pentru diminuarea îmbolnăvirilor. 


Despre lipsa personalului medical, s-a discutat și cu primarii localităților, pentru a identifica soluții imediate. 


Controalele vor continua și în perioada următoare. În prezent, se mai află internați zece copii cu meningită virală acută, fenomenul îmbolnăvirilor fiind în scădere.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4805 secunde