Bătălia pe catedrele constănțene s-a dat pe ultima redută. Beleaua trece în "administrarea" directorilor

1837
4
Bătălia pe catedrele constănțene s-a dat pe ultima redută. Beleaua trece în

Articole de la același autor

Cu doar două zile înainte de începerea unui nou an școlar, sunt directori de unități școlare în județul Constanța care nu știu încă dacă au toate catedrele asigurate cu cadre didactice.

Conform statisticilor Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în județul Constanța sunt 6.906 posturi didactice, din care 5.799 sunt ocupate cu titulari și 1.107 cu netitulari. În această vară, au fost scoase la titularizare 169 de posturi, din care s-au ocupat doar 61.

Vineri, la Liceul Teoretic "Ovidius", holurile deveniseră neîncăpătoare, ultima ședință publică de repartizare a celor 594 de posturi complete sau incomplete rămase neocupate suscitând interesul a sute de candidați, care s-au prezentat de la primele ore în curtea instituției amintite.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, la Școala Gimnazială nr. 38 "Dimitrie Cantemir" și la Liceul Teoretic "George Călinescu", s-a desfășurat Concursul județean de ocupare a posturilor sau catedrelor vacante. Au participat 105 candidați cu studii corespunzătoare postului solicitat, din care 94 au luat note peste 5, și alți 189 de candidați fără studii corespunzătoare, din care 172 au luat note peste 5.

Din cele 594 de posturi vacante, 229 sunt în mediul urban și 365 în mediul rural, majoritatea fiind posturi de învățători (113), respectiv educa-toare (76).

Prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, a declarat că, în acest week-end, se vor face toate demersurile pentru ca luni, 12 septembrie, toți elevii constănțeni să înceapă un nou an școlar în cele mai bune condiții.

"În cazul în care vor exista catedre neocupate, directorii vor organiza concursuri în școală și se vor ocupa fie cu personal necalificat sau asociat, fie la plata cu ora", a declarat prof. Codreanu.

Consultând ultima listă afișată de Inspectoratul Școlar Județean Con-stanța cu posturile rămase neocupate la data de 7 septembrie, am putut redescoperi aceleași localități pe care nu și le doresc tinerele cadre didactice care vizează să fie cât mai aproa-pe de domiciliu, mai ales că sunt încă primării care nu decontează naveta.

Spre exemplu, la Școala Gimnazială nr. 1 Rasova, erau neocupate patru posturi de învățător, câteva ore de Fizică, alte câteva de Chimie, Educație plastică și Educație muzicală. Dacă în cazul acestora din urmă lucrurile par mai ușor de rezolvat, fiind de ajuns un absolvent de liceu cu modul de specialitate, mai greu este în cazul învățătorilor.

"Nu îmi fac griji că vor rămâne elevi fără învățător, pentru că la concursul județean s-au prezentat șapte colege și toate au luat note peste 6. Rămâne să văd în cazul catedrei de limba franceză cu cine o vom ocupa", declara prof. Cătălin Lucian Iancu, directorul școlii din Rasova.

Așadar, vacanța mare este pe ultimii ei metri și cu toate acestea pregătirile de an nou școlar nu s-au încheiat. 

Comentează știrea

Profu de latina
10 septembrie 2016
Directori

Sa vezi spagi pe la directori euroi si brinza de burduf. Va imaginati ce prestatie vor avea cei care dau spaga pt un salariu de 1000 de lei

Cristian
10 septembrie 2016
Pedagogie

Poti preda ca invatator sau profesor chiar necalificat; important este sa-ti placa si sa iubesti copii; meseria didactica este foarte frumoasa!

dobre
10 septembrie 2016
PT liceul ovidius

când veniti dupa o sesiune de examinare (in ultimul timp e aproape saptamanal ) sa faceti cateva poze cu mizeria ce ramane dupa ''cursanti'' ? locatarii blocului turn din fata Lic. Ovidius nu au nici o vina ca ''invataceii'' de diverse categorii (liceenii , profesorii, soferi TIR , soferi taxii...) care au trecut prin examinare au lasat gramezi de gunoaie saptamanal !! Este adevarat ca cei de la Ovidius nu au amplasat nici macar un cos in fata Liceului , dar asta nu scuza lipsa de educatie !

unul
19 octombrie 2016
observatie

Domeniul public si curatenia acestuia sunt treburile primariei. Nu te adresezi unde trebuie.

Răspuns la: PT liceul ovidius
Adăugat de : dobre, 10 septembrie 2016
când veniti dupa o sesiune de examinare (in ultimul timp e aproape saptamanal ) sa faceti cateva poze cu mizeria ce ramane dupa ''cursanti'' ?...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5416 secunde