Ca urmare a scandalului iscat,

Prefectul este gata să apeleze la mascați pentru a schimba conducerea Direcției Județene pentru Cultură

1069
Prefectul este gata să apeleze la mascați pentru a schimba conducerea Direcției Județene pentru Cultură - 61ae94caa4df330f8633334fa4cdc804.jpg
Cu toate că ieri, în cadrul C-olegiului Prefectural, Danielei Caruțiu i-a fost înmânat ordinul de numire, de către prefectul Liviu Brăiloiu, în funcția de director coordonator al Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Constanța, fostul director al instituției, Virgil Lungu, refuză categoric să părăsească postul de conducere. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a declarat ieri că, în cursul acestei săptămâni, s-a înregistrat un incident la conducerea Direcției Județene pentru Cultură în sensul în care fostul director executiv nu vrea să predea șefia instituției actualului director, Daniela Caruțiu, numită în funcție în urma susținerii unui proiect de management prin ordin semnat de Ministrul Culturii și Cultelor, Toader Paleologu.
Conform explicațiilor prefectului Brăiloiu, ordinul a fost semnat pe data de 4 iunie. "Lungu refuză să predea instituția către noul director. Dacă va fi nevoie, vom apela la serviciile Poliției, ale Jandarmeriei, ale DIAS, ale Securității pentru ca el să părăsească postul", a avertizat, ieri, Liviu Brăiloiu. El a apreciat, totodată, că fostul director executiv merge, probabil, pe principiul "Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreu!"
Scandalul nu dă semne, însă, că s-ar aplana, și asta pentru că Virgil Lungu, fostul director al instituției, a declarat ieri că nu e dispus să renunțe. "Îl aștept pe prefect aici cu Poliție, Jandarmerie…", a sunat, mai exact, răspunsul lui Virgil Lungu la avertismentul prefectului.
Motivația? Lungu susține că, în urma destituirii sale, pe data de 25 mai, de la conducerea Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Constan-ța, a atacat în instanță decizia, iar pe data de 4 iunie Curtea de Apel Constanța a dispus, printr-o hotărâre judecătorească, repunerea în funcție. În opinia sa, hotărârea judecătorească, deși nu e definitivă și irevocabilă, este executorie și ar avea întâietate în fața ordinului de numire semnat de ministrul Paleologu pentru Daniela Caruțiu.
Schimbarea conducerii Direcției Județene pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Constanța respectă prevederile Ordonanței de Urgență 37/2009 prin care "funcțiile publice, funcțiile publice specifice, precum și posturile încadrate în regim contractual, care conferă calitatea de conducător al serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din unitățile administrativ-teritoriale" vor fi desființate în 32 de zile de la data intrării în vigoare a Ordonanței. Precizăm că OUG 37 privind unele măsuri de îmbunătățire a activității administrației publice a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 22 aprilie 2009.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6843 secunde