Prefectul Eugen Bola, vizitat de o delegație din orașul Eskișehir

170
Instituția Prefectului Județului Constanța a primit vizita unei delegații din orașul Eskișehir, nord-vestul Turciei, condusă de primarul sectorului Tepebași - Eskișehir, Ahmet Ataç, și Metin Gündogdu, vicepreședinte al Asociației Culturale de Întrajutorare și Sportivă a Turcilor Crimeeni din Eskișehir. Înalții oaspeți au fost prezenți la Constanța la invitația Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România.

Delegația a fost primită de prefectul Eugen Bola, subprefectul Radu Volcinschi și subprefectul Iucsel Selamet în Sala Ovală a Instituției Prefectului.

Metropola turcească Eskișehir este recunoscută pentru numărul mare de tătari care trăiesc acolo, mulți dintre ei având origini în Dobrogea.

Vizita a avut ca scop întărirea relațiilor dintre cele două comunități de tătari și prin intermediul lor consolidarea relațiilor de prietenie dintre România și Turcia.

În cadrul întâlnirii, prefectul a făcut o descriere a județului Constanța subliniind zonele cu potențial de dezvoltare economică. Discuțiile au continuat pe teme legate de multiculturalitate și buna înțelegere între naționalitățile care împart un spațiu comun. 

"Cetățenii turci și cetățenii români de origine turcă și tătară care trăiesc în România consolidează în mod natural relațiile dintre țările noastre iar noi, ca reprezentanți ai administrației, trebuie să susținem aceste relații și să punem umărul la crearea de noi oportunități pentru ambele părți", a spus prefectul Eugen Bola.

La rândul lui, primarul Ahmet Ataç a subliniat că se bucură că Turcia și România au în mod tradițional relații strânse, bazate pe prietenie și cooperare și mai ales că aceste relații evoluează în mod constant în foarte multe domenii.

Membrii delegației s-au arătat foarte încântați de primire și și-au exprimat dorința de a mai vizita Româ-nia, și în mod special Constanța, și cu alte ocazii. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2015 secunde