Reacții la adoptarea unei hotărâri de CL

Cât de LEGALĂ este MAJORAREA RETROACTIVĂ a prețului GIGACALORIEI

1978
14
Consiliul Local Municipal Constanța a aprobat în ședința de luni majorarea prețului gigacaloriei retroactiv, mai exact, începând cu data de 1 februarie. În contextul nelegalității unei astfel de hotărâri care vizează încălcarea principiului neretroactivității legii, prevăzut de Constituția României, au apărut și primele reacții.

Astfel, președintele Organizației Județene a Forței Civice Constanța, deputatul Dănuț Culețu, a reacționat imediat.

"Dincolo de faptul că majorarea în sine este nejustificată deoarece nimeni nu a făcut o analiză a costu-rilor incluse în prețul gigacaloriei, aplicarea retroactivă a majorării, începând cu data de 1 februarie, încalcă principiul neretroactivității legilor prevăzut în art. 15 alin 2 din Constituție fapt pentru care această hotărâre trebuie atacată în con-tencios administrativ. Aștept pe cei care fac obiectul acestei majorări nejustificate să ni se alăture", a declarat deputatul Dănuț Culețu.

Și președintele PDL Constanța, senatorul Gigi Chiru, a luat atitudine vizavi de faptul că prețul gigacaloriei în Constanța va fi majorat retroactiv, deși legea nu permite acest lucru.

"Numai în Constanța, "moșia lui Mazăre", se pot întâmpla astfel de lucruri care sunt total în defavoarea cetățeanului. În stilu-i caracteristic, Radu Mazăre bagă încă o dată adânc mâna în buzunarul constănțenilor: a majorat gigacaloria retroactiv. Așa a mai făcut Mazăre și cu taxa de habitat, dar și în alte cazuri în care constănțenii s-au văzut nevoiți să dea bani în plus numai pentru a-i suporta financiar distracțiile și managementul defectuos ale primarului pe care l-au ales. Păcat, tare păcat! Consilierii locali PDL au votat împotriva acestei hotărâri privind majorarea prețului giga-caloriei pentru că nu numai că nu este corect față de cetățeni, care se vor trezi cu facturile mărite exact când se bucurau că au scăpat de sumele împovărătoare pe care trebuiau să le plătească pentru încălzirea din timpul iernii, dar majorări retroactive numai la Constanța o să mai vezi", a declarat Gigi Chiru.

El a mai precizat că, mai mult decât inoportună, majorarea retroactivă este ilegală, motiv pentru care, PDL Constanța îi va solicita oficial, în cursul zilei de astăzi, 28 martie, prefectului Eugen Bola să atace în contencios-administrativ această hotărâre a Consiliului Local.

Potrivit legii, orice hotărâre de Consiliu Local are nevoie de aviz de legalitate din partea prefectului pentru a putea fi pusă în aplicare.

În caz că hotărârea respectivă nu este conformă cu principiile de drept, reprezentantul Guvernului în teritoriu, mai exact, în cazul de față, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, o poate ataca în contencios administrativ, judecătorii fiind cei care decid dacă hotărârea este sau nu legală și dacă se poate sau nu aplica.

Contactat telefonic, prefectul județului Constanța, Eugen Bola, a declarat pentru "Cuget Liber" că, așteaptă să vadă hotărârea adoptată de Consiliul Local Constanța în privința majorării gigacaloriei începând cu data de 1 februarie și, în funcție de situația "de pe hârtie" va decide ce va face în continuare.

"Eu nu cred că această hotărâre, de majorare a gigacaloriei se va aplica cu data de 1 februarie deoarece s-ar încălca principiul neretroactivității legii. În mod normal, eu, dumneavoastră, și toți ceilalți constănțeni am primit deja facturile pe luna februarie, deci facturile pentru serviciul de care am beneficiat și pentru care unii deja am plătit. Nu poți majora retroactiv ceva, nu-ți permite legea. Cred că hotărârea a fost dată cu data de 1 martie. Trebuie să văd exact hotărârea ca să știu cum acționez. Este o situație delicată", a declarat prefectul Eugen Bola. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
...
28 martie 2013
...

Bla, bla, bla... Dacă tot sunt atașați interesului comunității, să se constituie în parte civilă și să atace în contencios această hotărâre, pentru că amărâții n-au cum să meargă în instanță. De fapt, sunt toți mână în mână și doar fac gălăgie să vadă lumea că ei n-ar fi fost de acord... Iar în ceea ce privește prostimea...somn ușor. Văd că au ieșit în stradă să danseze grecește, dar să ia exemplul grecilor care ies in stradă să protesteze la fiecare cinci minute, nexam.

MIRUNA
28 martie 2013
acesta e primarul ales de pensionari,bunicii,strabunicii sau parintiii unora si de unii pomanagii si semianalfabeti

am mai spus o si o repet , trebuie sa scapam de ciuma mazareasca=clanul interlop mazare si co(onstantinescu) altfel orasul va ajunge o ruina si va fi vandalizat mai ceva ca e un uragan,oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local majoritatea ati stat acasa si ati lasat niste pensionari si oameni fara ocupatie sau femei casnice sa voteze iar voi restul 50-60% nu ati votat nimic...mai bn iesea un ecologist sau un necunoscut decat mafiotul asta;.si dupa ce o sa vanda Constanta, o sa i vanda si pe constanteni....care, in parte, sunt deja cumparati!!!...asa cum sunt cumparate si locurile in conducere!!.o parte sunt aruncate de catre cei care accepta sa manance o data la 4 ani sau 1x pe luna puiul si orezul'' lui mazare'', iar cealalta parte este asigurata de cei ce se infrupta din sarbatoare in sarbatoare cu mila si umila portie asigurata de primarul actual. Atat timp cat paraplegicii voteaza cu 2 maini, atat timp cat mortii voteaza, atat timp cat noi, cetatenii vom sta cu mainile in san si discutam discutii, nimic nu se va schimba!Chiar daca va dura ani de zile, speram ca si paiatza ordnara sa plateasca pt mafia si mizeria atat la propriu cat si morala instaurata in CONSTANTA.

mr.Anaconda
28 martie 2013
Ne meritam soarta

"TRĂIASCĂ VODĂ ÎMPĂRAT" scuze "MAZĂRE împărat": Ne merităm soarta. Oare Mazăre este frate cu BĂSESCU??????

Gheorghe
28 martie 2013
Nu mai "cugetati"contra Mazare ?

Vad ca de la un timp in ziarul Cuget liber nu mai apar articole care sa critice primaria.Probabil ca lucrurile sunt puse la punct, merg bine si nu mai e cazul sa-l suparam pe pastaie,pardon,mazare cu critici.Pacat ,era singurul ziar care mai scria adevarul.

nelu
28 martie 2013
Giga

Tiganu tot tigan ramane. Fete , burice goale, bautura, iarba, si bataie de joc pentru cei multi. Asa ne trebuie daca stam in casa si nu mergem la vot.

mazariche
28 martie 2013
galagie degeaba

Daca problema a ajuns pe mana lui Bola,atunci e vorba de boala lunga si incurabila. Ce mi-e Bola, ce mi-e Mazare.Amandoi reprezinta USL care ne da caldura cu frisoane.O sleahta de maidanezi ajunsi in posturi graser cu voturile noastre. Toata galagia este inutila.Suntem abia la inceputul dezastrului national dirijat de USL

admirator
28 martie 2013
ei, nu-u mult de asteptat

si ne vom edifica... Mazarel rimeaza cu Bombonel... au trecut "pitoresc" si viitor racoros... Fete clare ale PSD... (Fetze, nu intelegeti gresit. Desi...)

baciu
28 martie 2013
Dragi constanteni, votati Mazarea continuu, asa cum stiti!

Cand esti votat permanent si cu ochii inchisi, trebuie sa fii tampit sa mai faci si treaba. Este cazul lui Mazare. Exista totusi un neajuns si anume ca cu cat stai mai mult pe tron, cu atat te tampesti mai mult (vezi Carul Alegoric, Machiaj, Bufon etc). Te tampesti in mod comic, ca sa zic asa, daca imi este permisa exprimarea...

Mioara
28 martie 2013
HOTIE LA CONSTANTA

Nu ne fura numai primarul dar si administratori care fac parte din acest clan mincinos si stau ca paduchele pe asociatiile de proprietari la fiecare adunare generala se realeg singuri iar daca mergi in primarie sa faci sesizari sunt aparati si nu primesti nici un raspuns concret iar daca ceri o expertiza contabila iti spun niste preturi enorme sa nu poti face asa ceva iar oameni platesc incontinoare facturi calculate dupa bunul plac .

Margareta
28 martie 2013
pret gigacalorie

Ce mai e legal la Constanta? La Bucuresti pretul este de 170 si la noi este mai mult de dublu. Multumim alesilor, care au votat majorarea!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6015 secunde