A fost majorat prețul gigacaloriei ! Consilierii PDL s-au opus

894
7

Articole de la același autor

Consilierii locali ai municipiului Constanța au votat, ieri, proiectul de hotărâre prin care prețul gigacaloriei este majorat retroactiv, începând cu data de 1 februarie 2013, de la 341 lei la 358,54 lei. Așadar, deși oamenii credeau că iarna a trecut și vor scăpa de niște cheltuieli, în următoarele luni, facturile vor veni majorate. 

Primarul Radu Mazăre a menționat că este nevoit să ia această decizie deoarece ANRE a aprobat creșterea prețului la gigacalorie. El a explicat că i-a acționat în instanță și dacă va câștiga procesul, va scădea prețul din factura ulterioară.

"Creșterea prețului ne afectează bugetul, pentru că trebuie să creștem subvenția cu 5%", a spus Mazăre.

Discuția pe această temă nu a fost lipsită de dezbateri, consilierul PNȚCD Tudorel Chesoi solicitând amânarea proiectului de hotărâre până când instanța va da o soluție finală, însă primarul l-a convins că acest lucru nu ar fi o soluție indicată.

Consilierii PDL Sorina Tușa și Iustin Fabian Roman au cerut explicații amănunțite.

"Oamenilor o să le fie foarte greu. În martie, vor primi factura mărită plus diferența de plată din februarie. Și așa de-abia se descurcă, trebuie găsită o soluție", a spus Sorina Tușa.

În cele din urmă, la propunerea lor, Mazăre a avut un amendament la proiectul de hotărâre. Mai precis, edilul a propus ca diferența de 5% aferentă lunii februarie pentru întreținere să fie eșalonată la plată pe cinci luni. În final, proiectul de majorare a gigacaloriei a fost adoptat, singurii care s-au opus fiind cei doi consilieri locali ai PDL.

"În momentul de față, USL are puterea deplină și îi poate ajuta pe constănțeni să plătească o gigacalorie mai ieftină. Nu suntem de acord ca populația să plătească și mai mult decât o face deja pentru căldura pe care o primește iarna. Situația economică este oricum destul de sensibilă, iar autoritățile publice locale ar trebui să ajute oamenii să aibă o viață mai bună, nicidecum să o îngreuneze. Spunem asta în special din cauza faptului că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, candidații Partidului Democrat Liberal au venit nu numai cu promisiuni, ci și cu o soluție concretă pentru ca cetățenii Constanței să beneficieze de scutiri la taxa gigacaloriei. Așa cum constănțenii își amintesc, PDL a propus susținerea unui proiect denumit «Bani pentru căldură», care viza instituirea unei taxe de solidaritate față de cetățenii județului Constanța de către companiile care desfășoară activități de exploatare a resurselor naturale și de generare a energiei electrice, nucleare și eoliene în județ, dar și în zona economică a Mării Negre", a declarat consilierul local Iustin Fabian Roman, prim-vicepreședinte al PDL Constanța.

El a mai adăugat că taxa ar fi trebuit calculată procentual, prin raportarea la volumul activității de exploatare a resurselor naturale de gaze și petrol, precum și la volumul activității de generare a energiei electrice.

La rândul său, Sorina Tușa spune că o soluție ar fi redirecționarea gazelor naturale pe care OMV Petrom le transformă în energie electrică și le vinde extern, în combustibil pentru CET-uri. Astfel, energia termică distribuită către populație ar avea un preț cel puțin decent.

"Interesul nostru este ca oamenii să aibă un trai mai bun. Deja populația traversează o perioadă prelungită de criză economică, iar plata căldurii a devenit o povară. Nu este normal ca oamenii să plătească întreținerea și să rămână fără bani de mâncare sau să nu mai aibă cu ce să își trimită copiii la școală. Treaba noastră de aleși locali este să ajutăm constănțenii", a declarat Sorina Tușa.

Comentează știrea

maidanezul vigilent
27 martie 2013
BORFASII CARE NE REPREZINTA

CARE BUGET ESTE AFECTAT?CEL DIN CARE SE PLATESTE BALCIUL TIGANESC LA VARA LA MAMAIA SI DEGHIZARILE DE IMBECIL AL PRIMARULUI? CUM SE FACE CA IN ALTE LOCALITATI GIGACALORIA ESTE LA JUMATATE PRET? PE MAZARE IL INTERESEAZA IN PRIMUL RAND CLUBURILE ,CURVELE SI SPECTACOLELE DE TARG MEDIEVAL UNDE EL POATE SA-SI ARATE IMPERTINENTA CU CARE SFIDEAZA POPULATIA CONSTANTEI.DOMNULE PRIMAR, ESTI UN TICALOS INCAPABIL CA SA CONDUCI UN ORAS. SPER SI MA ROG SA AJUNGI IN CURAND ACOLO DE UNDE A IESIT NASTASE.ACELASI LUCRU IL DORESC ECHIPEI CARE TE SUSTINE. NU FAC PARTE DIN CEI CARE ITI REPROSEAZA AVEREA ACUMULATA, ITI REPROSEZ CA ESTI PUR SI SIMPLU INCAPABIL PT. POSTUL PE CARE IL OCUPI. SI CRED CA NISTE CONSULTATII LA FRIDMAN AR FI BINE VENITE.

admirator
27 martie 2013
din punct de vedere legal

este un abuz! S-a inclacat Constitutia. Pretul la gigacalorie putea fi marit, daca RADET nu poate fi controlat si isi face de cap. Dar nici o lege nu poate avea character retroactiv! Daca PDL si celelalte partide care zic ca se opun USL vor sa faca dreptate, trebuie sa actioneze aceasta hotarirre la CCR. Daca sunt corecti si ne apara. Daca sunt tot comunisti dar altfel vopsiti, vor da din gura dar nu vor face nimic. Inteleg faptul ca apare un gol in contabilitatile institutiilor constantene. Dar asta nu se acopera cu legi retroactive! Legea ori e respectata, ori e un fel de kk-maka, "corectata" de toti handicapatii mentali din functii ("necesitatile vietii reale", "administrativul bate legislativul" etc...). Asta e mentalitate comunista. In plus, masura este "de clasa". Daca golanimea este subventioanta de primarie, acest spor la facturi va fi achitat doar de patura active, cu venituri care le permit sa scape de ajutoare... Deci, cine plateste -in fond- aceasta majorare? Rusine pentru cei care incalca Constitutia! Nesimtiti.

admiratir
27 martie 2013
in mod normal,

domnul prefect trebuie sa stopeze aplicarea legii cu character retroactiv! (Cel putin pina la sosirea deciziei CCR)este un examen public la care mazarica il supune pe domnia sa... Cum il va trece? (Mai ales ca are si facultatea de drept si a fost avocat ceva vreme...) Ii urez succes! Si alta data, mazarel sa se gandeasca si la consecintele faptei lui. Acum, de exemplu, nu doar deconspira liderii "opozitiei" ca niste neocomunisti gaunosi (daca nu ataca la CCR caracterul retroactiv al hotaririi Cons. local), dar il arunca si pe prefect in gura lupului... Asta dorea? e de urmarit...

ath
27 martie 2013
Au facut "o figura frumoasa"

Nu ma refer la "echipa mea"."Echipa mea" se sparge in figuri din anul 2000.Ma refer la consilierii lui domn' Dan.Sunt invizibili. S-au aliniat toti in spatele lui Mazare. Domnu' Dede esti acasa ? Domnu' Slabu,cum stam cu ciocoii ? I-a potolit Mazare.Le-a umplut traista la toti.Un teren,o vilisoara nationalizata,o licitatie cu dedicatie,le-a dat ajutoare ca sa taca. Are mosu' Mazare ca doar nu da din averea lui Mitrea. Domnu' Dede,vrei la europarlamentare ? Sunati-va prietenii,chemati-l pe domnul Dan ca nici nu stiti ce ati pierdut.Nu inchideti televizorul,nu renuntati la Cuget Liber ca urmeaza "o lovitura de teatru". Pentru PP-DD avem un program special cu dedicatii.Avem "figuri" si pentru echipa Slabu-Perodin. Cred ca asta este primul si ultimul vostru mandat la primarie sau judet.Nu inchideti televizorul.Dati un semeseu pentru buzunarul meu.

iancu
27 martie 2013
rusine!

nu ma mai mira nimic in tara asta. sunt oripilat ca suntem o natie de dobitoci care acceptam sa fim jupuiti, care acceptam toate minciunile. votati romani! s-au vazut la putere si jupoaie pielea, indiferent de culoarea politica. onor natiunilor care stiu sa dmonstreze pentru mult mai putine (greci, francezi, italieni,etc) noi...capul in pamant, fundul sus, puzele lipite de posteriorul lor si ne lamentam. ei fac sacrificii pentru popor si trebuie sa intelegem, este criza (la noi, ca avem salariu de 200 euro, altii 2000 - 3000 euro, si la ei este criza) mi-e rusine ca sunt roman, ca inotaam in acesta cloaca si mocirla. mi-e rusine de tacerea noastra. mi-e rusine ca acceptam neconditionat. mi-e rusine de cei care ne conduc. mi-e rusine de mine ca tac. s-a scumpit...sa dansam pinguinul!

mambo
27 martie 2013
Ma doare in cot !

Ma doare in cot, din partea mea poate sa faca gigacaloria 400 lei, chiar mai mult. Nu l/am votat pe mascariciul asta si nici treaba cu radet-ul nu am. Imi pare rau ca din cauza bosorogilor analfabeti care si-au vandut votul pe doi arginti a ajuns al doilea oras din tara, o ruina.

Miruna
27 martie 2013
nu tin cu niciun partid(ca daca esti anti mazare,esti chipurile d la pdl dupa slugile mazariste:))

dar am mai spus o si o repet , trebuie sa scapam de ciuma mazareasca=clanul interlop mazare si co(onstantinescu) altfel orasul va ajunge o ruina si va fi vandalizat mai ceva ca e un uragan,oricum ar fi , am mai spus-o si o spun, CONSTANTA TREBUIE SA SCAPE DE MAZARE ,altfel va deveni un tiran local la fel de odios pe cat e BASESCU la nivel national(ca sa nu mai zica pesedeii ca dc esti impotriva PSD si mazarea imputita ESTI PDLIST:))..BAI IDIOTILOR CARE CREDETI IN MAZARE,ARATATI DOAR NIVELUL URIAS DE PROSTIE,INCULTURA SI IMBECILISM AL UNOR LOCUITORI AI CONSTANTEI.Si stiu despre ce vorbesc, eu am lucrat cu oamenii, majoritatea absoluta a celor ce il sustin pe mazare sunt pensionari(dar dintre cei mai prosti sau fara scoala multa si retardati pensionari),femei casnice proaste si indivizi cu un intelect dubios...restul mazaristilor sunt psdisti care profita de hotiile lui mazare!pai oare de ce se distruge tot (ce e f.vechi sau ce nu aduce profit mafiei mazriste) in orasul asta?pai oare de ce avem o gramada de maidanezi si gunoaie si canalizari facute prost?..pt ca majoritatea ati stat acasa si ati lasat niste pensionari si oameni fara ocupatie sau femei casnice sa voteze iar voi restul 50-60% nu ati votat nimic...mai bn iesea un ecologist sau un necunoscut decat mafiotul asta;.si dupa ce o sa vanda Constanta, o sa i vanda si pe constanteni....care, in parte, sunt deja cumparati!!!...asa cum sunt cumparate si locurile in conducere!!.o parte sunt aruncate de catre cei care accepta sa manance o data la 4 ani sau 1x pe luna puiul si orezul'' lui mazare'', iar cealalta parte este asigurata de cei ce se infrupta din sarbatoare in sarbatoare cu mila si umila portie asigurata de primarul actual. Atat timp cat paraplegicii voteaza cu 2 maini, atat timp cat mortii voteaza, atat timp cat noi, cetatenii vom sta cu mainile in san si discutam discutii, nimic nu se va schimba!Chiar daca va dura ani de zile, speram ca si paiatza ordnara sa plateasca pt mafia si mizeria atat la propriu cat si morala instaurata in CONSTANTA

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4365 secunde