Patronii de cluburi, obligați să dețină care alegorice și șase animatoare

834
5
Patronii de cluburi, obligați să dețină care alegorice și șase animatoare - club-1364337726.jpg

Articole de la același autor

Aleșii locali au aprobat, ieri, proiectul de hotărâre privind unele măsuri de stimulare a turismului din stațiunea Mamaia, una dintre cele mai disputate prevederi fiind aceea că patronii cluburilor să fie obligați a avea un car alegoric, dar și șase animatoare. 

Deși parteneri în USL, liberalii Ana Marcu și Radu Matei s-au opus acestei prevederi pe motiv că nu este corect ca reprezentanții cluburilor să fie obligați a avea astfel de care alegorice. 

"Nu este corect ca reprezentanții cluburilor să fie obligați să-și confecționeze care alegorice, pentru că, poate, o astfel de activitate nu le aduce profit activității lor. Asta este o problemă care trebuie lăsată la atitudinea fiecărui proprietar de club", a spus Radu Matei. 

Primarul Radu Mazăre i-a răspuns că este un mod de a promova stațiunea Mamaia mult mai ieftin, pentru că vin toate televiziunile, și a explicat că inclusiv el se implică în așa ceva. 

"Eu cum mă îmbrac și mă maimuțăresc în toate felurile la televizor ca să promovez stațiunea Mamaia ?", a spus Mazăre. 

"Da, dar pe dumneavoastră nu vă obligă nimeni!", a venit și răspunsul dat de Radu Matei. 

În final, liberalul a depus un amendament prin care să fie eliminată obligativitatea confecționării unor care alegorice, însă el a fost respins de ceilalți consilieri locali. În cele din urmă, proiectul de hotărâre a fost votat, singurii care s-au opus fiind cei doi liberali, Radu Matei și Ana Marcu. 

Proiectul prevede că, în vederea promovării stațiunii Mamaia ca destinație turistică și pentru creșterea calității produselor turistice, se stabilesc în sarcina tuturor operatorilor economici care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia măsuri specifice. 

Printre acestea, se impune ca, în scopul informării corecte și adecvate a clienților, structurile de primire turistice cu funcțiuni de alimentație publică și agrement, respectiv restaurante, baruri, unități de fast-food, cofetării, cluburi, deja clasificate la cel puțin categoria trei stele, precum și cele care îndeplinesc condițiile și criteriile pentru eliberarea certificatului de clasificare la cel puțin categoria trei stele, au obligația traducerii listelor de preparate și băuturi, în cel puțin o limbă de circulație internațională, de regulă engleză. 

Totodată, proiectul de hotărâre mai prevede că, în vederea asigurării unui element de vizibilitate și identitate a stațiunii Mamaia, structurile de primire turistice cu funcțiuni de agrement, respectiv cluburi, au obligația de a-și confecționa cel mai târziu în ultima săptămână a lunii iunie a fiecărui an câte un car alegoric cu care să participe în timpul sezonului estival la caravanele organizate săptămânal de Primăria Constanța. Carul alegoric va avea o lungime minimă de opt metri, iar atmosfera va fi întreținută de cel puțin șase animatoare. 

Proiectul de hotărâre prevede că nerespectarea acestor măsuri constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 1.500 lei. 

Întrebat ce vor păți cei care nu vor avea care alegorice, primarul Radu Mazăre a spus că ei vor fi sancționați, fiind posibil să li se oprească chiar și activitatea până ce nu îndeplinesc această condiție. 

Comentează știrea

dan
27 martie 2013
apucaturi maneliste

si pe natarul asta cine-l amendeaza pentru transformarea statiunii intr-un mare kitsch?

Dan
27 martie 2013
Propunere

Eu as propune ca toti dobrogenii sa fie obligati sa fie bogati,si fericiti,pentru ca turistii care vin sa vada doar moace vesele .Cine nu e bogat,sa plateasca amenda!

Aura
27 martie 2013
car alegoric

Poate sa gandeste cineva sa isi faca un car alegoric cu tema "Primarul drogat". Nebunului ii lipseste tichia de margaritar.

pinochio
27 martie 2013
superrrrrrrr!

mamaia este o mare arena de circ cu: lei, elefanti, maimute,papagali, condusi de marele bufon mazare! veniti turisti la mare sa vedeti ce nu ati vazut niciunde! acrobatie de maimute pe care alegorice si marele trubadur ulise! ba nebunule! ocupa-te de administrarea orasului si lasa dracului maimutareala. orasu are nevoie de un edil nu de un mascarici.

hmm
27 martie 2013
what?

Nu inteleg nimic din obligatiile astea. Cred ca e premiera mondiala. E nebun Mazarici asta...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Februarie 2013
Stire din Social : De ce vrea Mazăre să pună mâna pe CET?
Pagina a fost generata in 0.5973 secunde