Prefectul Palaz a solicitat instanței dizolvarea Consiliului Local Cogealac

904
Prefectul județului Constanța, Claudiu Palaz, s-a adresat ieri Tribunalului Constanța, Secția Contencios administrativ, cu solicitarea de a constata dizolvarea de drept a Consiliului Local Cogealac.
"Întrucât Consiliul Local nu s-a întrunit timp de două luni consecutiv, deși a fost convocat potrivit prevederilor legale, am sesizat instanța de judecată pentru a analiza situația de fapt și a se pronunța cu privire la dizolvarea acestuia. În cazul dizolvării, vom solicita Guvernului României stabilirea datei pentru organizarea alegerilor locale în vederea desemnării unui nou consiliu local", a declarat, potrivit unui comunicat de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu.
Reamintim că prefectul Palaz a primit, în cursul zilei de luni, o delegație formată din opt consilieri locali din comuna constănțeană Cogealac care, prin intermediul unui memoriu, îi aduc la cunoștință acestuia o serie de nereguli din Consiliul Local, solicitând dizolvarea de drept a acestuia. În cadrul aceluiași document, cei opt aleși locali îi semnalează lui Claudiu Palaz mai multe acțiuni ale primarului comunei, țărănistul Cati Hristu, pe care ei le consideră a fi în dezinteresul comunității locale și, mai mult, care au fost făcute fără respectarea prevederilor legale în vigoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde