Prefectura cere Consiliului Județean să remedieze situația ajutoarelor venite de la UE

2324
Având în vedere deficiențele semnalate în mass-media locală și națională în ceea ce privește distribuirea la nivelul municipiului Constanța a produselor alimentare din cadrul Planului European de Ajutoare către persoanele Defavorizate, Prefectura Constanța s-a adresat Consiliului Județean Constanța, solicitând dispunerea măsurilor care se impun pentru remedierea situației, în conformitate cu prevederile Art. 5 din HG 600/2009.
"Este o lipsă de respect pentru cetățeni modalitatea în care se desfășoară acțiunea și e cu atât mai surprinzătoare slaba organizare, cu cât este al treilea an consecutiv când se derulează acest program european, în anii anteriori neivindu-se astfel de situații. Sper ca președintele CJC să intervină cu maximă operativitate, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să aștepte ore întregi pentru a-și primi un drepturile cuvenite", a declarat prefectul Claudiu Palaz.
Conform situației transmise de către Consiliul Județean Constanța, numărul total de persoane eligibile din municipiul Constanța stabilite în conformitate cu prevederile H.G. 600/2009 este de 21.657 beneficiari (din cei 77.090 la nivelul județului), din care: 10.317 pensionari; 4.244 șomeri; 1.023 beneficiari ai venitului minim garantat și 6.073 persoane cu handicap. Cantitățile estimative de produse alimentare ce urmează să fie distribuite fiecărui beneficiar sunt : 14 kg făină, 7 kg mălai, 3 kg paste făinoase, 1 kg biscuiți, 1 kg zahăr, 1 kg lapte praf.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 09 Noiembrie 2010
Stire din Politică-Administrație : Județul Constanța, ipotecat la bancă
Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
Stire din Monden : Chef de chef la Prefectură
Pagina a fost generata in 0.3041 secunde