CJC a pus mâna pe sute de hectare de teren agricol din județ

3279
CJC a pus mâna pe sute de hectare de teren agricol din județ - 99de18277c25fa7fe70c02a0039a2141.jpg
Sute de hectare de teren agricol din extravilanul comunelor constănțene au fost preluate în administrarea Consiliului Județean Constanța (CJC), în urma ședinței ordinare de joia trecută.
CJC a aprobat o serie de proiecte de hotărâre ce vizau trecerea a sute de hectare în ograda instituției județene în vederea realizării obiectivelor impuse de "Programul de îmbunătățire a calității mediului prin împădurirea terenurilor agricole degradate" și "Programul de împădurire pentru prevenirea riscului deșertificării în județul Constanța". Cele două programe au fost aprobate, la rândul lor, prin hotărârile consiliului din lunile septembrie și decembrie ale lui 2009.
"Ideea de bază promovată este aceea a conexiunii dintre condițiile de mediu și activitatea agroindustrială desfășurată în vecinătate, prin crearea unui echilibru sănătos între managementul agroindustrial și ecologie, cu beneficii pe termen lung aduse elementelor de mediu", se precizează în expunerea de motive a consiliului. Astfel, CJC urmează să deruleze acțiuni specifice de reconstrucție ecologică sau ameliorarea condițiilor de mediu.
Consiliul a primit cele mai multe hectare din partea comunei Gârliciu: 298 hectare teren agricol situat în extravilan. Apoi, CJC a mai preluat în administrarea sa 60 hectare teren agricol situat în extravilanul comunei Independența, 50 hectare de la orașul Hârșova, 40 hectare teren din comuna Ciocârlia și tot 40 hectare teren agricol situat în extravilanul comunei Cobadin.
A mai primit 38,24 hectare de la comuna Deleni, 33,71 hectare de la comuna Bărăganu, 33,25 hectare de la comuna Topalu, 32,62 hectare de la comuna Crucea, 31,57 hectare din partea comunei Ghindărești, 22,55 hectare din comuna Comana și 19 hectare din partea comunei Horia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1964 secunde