Prefectura Constanța ia măsuri pentru evitarea traseismului electoral la alegerile de duminică

249

Articole de la același autor

Potrivit unui comunicat de presă, la sediul Instituției Prefectului Județului Constanța a avut loc, ieri, o videoconferință cu vicepremierul Dan Nica, eveniment în cadrul căruia s-a discutat pe marginea pregătirilor pentru scrutinul de duminică. La videoconferință au luat parte, alături de prefectul Tit Liviu Brăiloiu și subprefecții Claudiu Palaz și Mircea Iustian, conducerile Inspectoratelor de Poliție, de Jandarmi, precum și cele ale Poliției de Frontieră și Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).
Astfel, așa cum se menționează în comunicat, urmare a centralizării efectuate, s-a constatat că județul Constanța este în grafic în privința realizării acțiunilor necesare alegerii reprezentanților români în Parlamentul European, în mandatul 2009-2014.
De precizat este, totodată, că Ministrul Administrației și Internelor a atras atenția asupra necesității "supravegherii stricte a procesului electoral pentru evitarea traseismului". Este vorba, concret, de o serie de măsuri pe care reprezentatul Guvernului în teritoriu, Liviu Brăiloiu, le-a dispus pentru a evita situațiile în care turiștii veniți în vacanță devin turiști electorali, iar din acest punct de vedere trebuie precizat că vor fi organizate filtre la intrările în județ și municipiu.
Ulterior videoconferinței, prefectul Brăiloiu a comunicat grupului de lucru că este dezirabil ca alegerile europarlamentare din 7 iunie să se desfășoare fără incidente, punându-le, de asemenea, în vedere președinților secțiilor de votare ca "procesul electoral trebuie să fie unul continuu, fără a se repeta greșelile de la alegerile parlamentare, când buletinele de vot au rămas nenumărate în secțiile de votare până a doua zi".

Date oficiale
Conform informațiilor furnizate de Prefectura Constanța, numărul locuitorilor cu drept de vot din județul Constanța este de 627.316, iar cel al buletinelor de vot care urmează a fi distribuite de 689.800. În același context, vor fi distribuite 613.054 autocolante cu mențiunea "Votat".
Secțiile de votare, 507 la număr în județul Constanța, vor fi deschise în ziua scrutinului electoral, pe 7 iunie, în intervalul orar 07.00 - 21.00.
Datele de contact ale Biroului Permanent Județean sunt: telefon - 0241/551.350 și fax - 0241/555.351.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7025 secunde