Premierul Cioloș, discuții cu președintele german despre investițiile în România

376
Premierul Cioloș, discuții cu președintele german despre investițiile în România - ciolosmare-1466519617.jpg
Premierul Dacian Cioloș i-a prezentat, ieri, președintelui federal german Joachim Gauck oportunitățile pe care le oferă în prezent România pentru investitorii străini, în cadrul unei întrevederi pe care cei doi înalți oficiali au avut-o la Palatul Victoria.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prim-ministrul român a informat despre intenția de a efectua în septembrie o vizită în landurile Bavaria, Badern-Wurtemberg, Westfalia și Renania de Nord, pentru extin-derea cooperării economice bilaterale.

"Discuțiile au reliefat și rolul deosebit de important pe care minoritatea germană din România, românii și etnicii germani originari din România și stabiliți în Germania îl au în crearea de punți de legătură la nivel social, cultural, economic și politic", informează Guvernul. Totodată, în cadrul întrevederii, cei doi înalți demnitari au abordat câteva dintre principalele provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană.

În plus, s-a ajuns la concluzia că România și Germania vor avea un dialog intensificat, pentru valorificarea construcției europene, punând în centrul acestuia dorințele cetățenilor lor.

De asemenea, premierul român și președintele german au avut și un schimb de opinii pe tema continuării eforturilor de înțelegere și asumare a trecutului comunist în țara noastră.

"Președintele federal Gauck a oferit experiența sa personală în acest domeniu. Premierul român i-a mulțumit președintelui german pentru vizita în România, apreciind totodată rolul președintelui Gauck în promovarea valorilor democrației și libertăților cetățenești", mai precizează Guvernul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6608 secunde