Premierul i-a cerut ministrului Sănătății să formeze o "structură nouă" în locul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate

240
Premierul i-a cerut ministrului Sănătății să formeze o
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să realizeze „schimbări profunde” la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, subliniind că este nevoie „de o structură nouă”.
Premierul a făcut acest anunț la începutul ședinței de Guvern din data de 3 august 2023.


“Domnule ministru, profit de ocazie să vă solicit să începem să facem schimbări profunde și la nivelul Casei Naționale de Sănătate. Cred că este nevoie de o structură nouă și mai ales de un nou mod de lucru, bazat în primul rând pe eficiență și responsabilitate față de banii contribuabililor”, a spus premierul Ciolacu.


Șeful Executivul a făcut această declarație după ce, inițial, îl lăudase pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Nu este clar deocamdată dacă premierul dorește desființarea CNAS și înființarea, în locul ei, a altei instituții, sau dacă se va realiza doar o restructurare a actualei CNAS.


Critica premierului referitoare la CNAS vine după ce, în ultimele săptămâni, au ieșit la iveală probleme grave în activitatea unor spitale din România. Este vorba, de exemplu, de spitalul din orașul Urziceni, care a refuzat să interneze o femeie gravidă, fapt pentru care femeia a născut pe trotuar. De asemenea, este vorba de spitalul din orașul Urlați, unde un tânăr, victima unui accident de bicicletă, a fost operat dar i s-a lăsat în picior mânerul metalic de la frâna de mână a bicicletei. Corpul străin a fost depistat și extras la un spital din Olanda. La ambele spitale, din Urziceni și din Urlați, Ministerul Sănătății desfășoară anchete.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.3148 secunde