Impozitarea câştigurilor de pe piaţa de capital. „Ministerul Finanţelor face analize tehnice, decizia o va lua premierul”

333
Impozitarea câştigurilor de pe piaţa de capital. „Ministerul Finanţelor face analize tehnice, decizia o va lua premierul” - 11-1691068209.jpg
Ministerul Finanţelor propune sau face analize tehnice, dar decizia finală cu privire la impozitarea tranzacţiilor financiare o va lua premierul, a declarat, joi, 3 august, Alin Andrieş, secretar de stat, Ministerul Finanţelor, prezent la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare a BVB cu ocazia listării celei de-a 12-a emisiuni de titluri de stat Fidelis.

„Există un set de măsuri cu privire inclusiv la tot ce înseamnă tranzacţii nu doar pe piaţa de capital, ci tranzacţii de natură financiară, dar nu vă pot confirma. Ultima discuţie pe care am avut-o la nivelul ministerului a fost că din perspectivă fiscală, veniturile generate la bugetul de stat de impozitare a acestor tranzacţii nu sunt atât de mari încât, punând în balanţă distorsionarea unei pieţe, să justifice.

Acestea sunt, dar trebuie să menţionez faptul că Ministerul Finanţelor propune sau face analize tehnice. Decizia finală va fi la nivelul prim-ministrului”, a spus Alin Andrieş, întrebat de jurnalişti despre impozitarea câştigurilor de pe piaţa de capital. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.271 secunde