X

Investiţii, bursă, finanţe. INFO economic

108
Investiţii, bursă, finanţe. INFO economic - 1-1684224026.jpg
l Cadrul pentru continuarea proiectelor în programele cu finanţare din fonduri europene 2021-2027 a fost agreat cu Comisia Europeană, iar în scurt timp va ajunge în Guvernul României o ordonanţă de urgenţă în acest sens, a anunţat ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş. Potrivit acestuia, beneficiarii publici vor avea asigurat cadrul de programare necesar, lucru care va fi operaţionalizat printr-o serie de modificări ale programelor 2021-2027.

l Comisia Indicilor Bursei de Valori Bucureşti a decis includerea companiei Hidroelectrica în componenţa indicilor bursieri, începând cu prima zi de tranzacţionare a companiei la bursă, conform unui comunicat al BVB. Listarea companiei creează oportunitatea de a promova piaţa de capital la o scară largă în rândul investitorilor instituţionali şi individuali din România şi, totodată, oportunitatea ca piaţa de capital locală să fie clasificată ca Piaţă Emergentă şi de către MSCI, important furnizor global de indici.

l Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti în 2023 şi în 2024, potrivit raportului „Regional Economic Prospects”, publicat, marţi, 16 mai, de instituţia financiară internaţională. Conform celor mai recente prognoze ale BERD, PIB-ul României ar urma să înregistreze un avans de 2,5% în acest an, după ce prognoza din februarie indica o expansiune de 1,7% în 2023. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2636 secunde