Bursă, energie solară, industrie. INFO economic

1172
Bursă, energie solară, industrie. INFO economic - info-1678806974.jpg

Articole de la același autor

l Fondul Proprietatea a primit o notificare de la Enel cu privire la dreptul de a participa la vânzarea participaţiilor deţinute de grupul italian în România, informează FP printr-un raport transmis, marţi, 14 martie, Bursei de Valori Bucureşti. Notificarea dreptului de a participa la vânzare este declanşată ca urmare a încheierii de către Enel şi societatea elenă Public Power Corporation SA a unui contract de vânzare a tuturor participaţiilor deţinute de Grupul Enel în România.

l Peste 3.000 MW de energie solară se vor instala în România, în următorii doi ani, cu finanţare din fonduri europene, estimează specialiştii REI, grup de companii specializate în atragerea de fonduri europene şi ajutoare de stat, cu proiecte semnificative depuse în ultimul an pe schemele dedicate creşterii eficienţei energetice.

l Producţia industrială a scăzut, în ianuarie, cu 5,4% ca serie brută şi cu 6,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu ianuarie 2022, informează Institutul Naţional de Statistică. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut cu 5,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-14,4%) şi industria prelucrătoare (-3,9%). În schimb, industria extractivă a crescut cu 0,6%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4545 secunde