Directorul general al CCINA Constanţa, Ruxandra Serescu:

„Oferim constănţenilor o paletă cât mai largă de evenimente. Obiectiv major - dezvoltarea turismului!”

2209
„Oferim constănţenilor o paletă cât mai largă de evenimente. Obiectiv major - dezvoltarea turismului!” - ccina-serescu-1678807041.jpg

Articole de la același autor

Primăvara aduce cu sine o serie de evenimente de top organizate de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, dedicate agenţilor economici locali, iar unul dintre obiectivele majore ale instituţiei îl reprezintă dezvoltarea sectorului turistic: litoral, Deltă, balneo, religios-arheologic.

După gale, conferinţe şi prezentări de noi colaboratori, seria acţiunilor de primăvară continuă joi, 16 martie, când, de la ora 16.00, la sediul Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, va avea loc prima manifestare marca „Lady Prenor - Club de bune practici” din 2023, dedicată doamnelor/membrelor Clubului „Lady Prenor”, în care se celebrează sănătatea, prevenţia, frumuseţea.

Apoi, săptămâna viitoare, în perioada 23-26 martie, Pavilionul Expoziţional Constanţa va găzdui Salonul de dotări hoteliere, primul după doi ani de pauză generată de pandemia Covid-19, care va cuprinde şi o secţiune de turism şi în cadrul căruia îşi vor prezenta ofertele agenţii de turism şi firme din domeniul HoReCa.

Iar pe 1 şi 2 aprilie (nu-i păcăleală!), la City Park Mall, va avea loc Târgul de Nunţi. Evenimentul este unul de mare tradiţie la malul mării, iar ediţia de anul acesta, organizată în premieră în această locaţie, se doreşte a beneficia de o imagine cât mai frumoasă, punctată de creaţii unicat sau maşini de epocă.

„Încercăm să oferim constănţenilor o paletă cât mai largă de evenimente, oportunităţi pentru agenţii economici, iar unul dintre obiectivele majore îl reprezintă dezvoltarea turismului. S-a creat o dinamică bună pentru Constanţa, Air Connect va opera patru zboruri de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, iar agenţia Paralela 45 va avea curse charter spre Antalya tot de pe acest aeroport. Oraşe precum Craiova sau Bacău ne-au luat-o înainte la acest capitol, curse aeriene, dar recuperăm. Important este ca turiştii să poată călători în ambele sensuri, pe de o parte, constănţenilor să le fie mai uşor să plece în vacanţă, iar pe de altă parte, turiştii să vină la noi, să se bucure de litoral, de Delta Dunării, de unităţile balneo-climaterice sau de circuitele religios-arheologice.

Trebuie să recunoaştem: Constanţa a pierdut foarte mult, în ultimii ani, pe linie de turism. Construcţiile masive, lipsa evenimentelor au generat un regres vizibil în Mamaia; în schimb, sudul litoralului s-a dezvoltat mai bine”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, Ruxandra Serescu.

Digitalizarea afacerii - oportunităţi şi provocări pentru antreprenori

Fapt îmbucurător, numărul firmelor membre ale CCINA Constanţa este în continuă creştere.

„Am dobândit o vizibilitate mai bună, iar paleta de servicii este una extrem de diversă, de aceea firmele apelează la noi, mai ales că, în calitate de membri, beneficiază de servicii gratuite sau la tarife reduse şi au prioritate la evenimente. Avem un Centru regional pentru OSIM, o Curte de arbitraj, un Birou de asistenţă pentru Registrul Comerţului, organizăm cursuri de formare profesională şi diverse seminarii de instruire”, a explicat directorul general Ruxandra Serescu.

La ora documentării pe teren, marţi, 14 martie, la sediul CCINA din bd. Al. Lăpuşneanu, s-a desfăşurat un eveniment extrem de interesant, organizat de Cameră şi Enterprise European Network, reţea care vine în sprijinul IMM-urilor dornice să inoveze şi să crească la nivel internaţional.

Tema reuniunii a fost „Digitalizarea afacerii - oportunităţi şi provocări pentru antreprenori”, prilej pentru Tudor Prisecariu, secretar de stat în cadrul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, să prezinte firmelor constănţene oportunităţile de finanţare prin PNRR.

La eveniment, au mai fost prezenţi, printre alţii, Diana Gradea, manager de proiect în cadrul Biroului Planificare, Programare şi Monitorizare regională, ADR SE, Alexandru Bobe, prorector al Universităţii „Ovidius”, sau Bogdan Cazan, manager proiect ERBSN-CCINA Constanţa. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1753 secunde