CERONAV şi-a deschis porţile pentru elevii Şcolii nr. 12 din Constanţa

15192
CERONAV şi-a deschis porţile pentru elevii Şcolii nr. 12 din Constanţa - 1-1678274775.jpg

Articole de la același autor

Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) întâmpină programul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, deschizând porţile pentru elevi de toate vârstele.

Elevii clasei a V-a ai Şcolii nr. 12 „B.P. Haşdeu” Constanţa, alături de cadrele didactice însoţitoare, şi-au exprimat dorinţa de a face cunoştinţă cu echipa de voluntari CERONAV care s-a alăturat misiunii de sprijin, în contextul tragediei umanitare generate de cutremurele din Turcia.

„Ne-am alăturat în fiecare an programului «Şcoala altfel», al cărui scop îl susţinem. Turul de vizitare a facilităţilor centrului nostru reprezintă o experienţă deosebită pentru copii. Prin participarea la astfel de acţiuni, punem în valoare talentele şi aptitudinile elevilor şi deschidem orizonturi către profesii maritime pentru tânăra generaţie”, a declarat Ovidiu Cupşa, director general CERONAV, ambasador maritim IMO.

Pe parcursul discuţiilor, acesta le-a prezentat elevilor istoricul, dar şi evoluţia accelerată a instituţiei după intrarea României pe lista albă a Organizaţiei Maritime Internaţionale, ca urmare a ratificării Convenţiei STCW din 1978. De asemenea, directorul general le-a vorbit despre dificila acţiune pe care au avut-o în Turcia şi importanţa solidarităţii între popoare în astfel de momente tragice. Elevii au asistat la diverse aplicaţii practice pe simulator, la exerciţii de antrenament şi demonstraţii de salvare şi acordare a primului ajutor.

Peste 200 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţele Constanţa, dar şi Bucureşti vor participa la vizitele din cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!” la centrul de simulare al CERONAV şi baza de instruire şi antrenament. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7941 secunde