CERONAV şi-a deschis porţile pentru elevii Şcolii nr. 12 din Constanţa

15145
CERONAV şi-a deschis porţile pentru elevii Şcolii nr. 12 din Constanţa - 1-1678274775.jpg
Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV) întâmpină programul „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!”, deschizând porţile pentru elevi de toate vârstele.

Elevii clasei a V-a ai Şcolii nr. 12 „B.P. Haşdeu” Constanţa, alături de cadrele didactice însoţitoare, şi-au exprimat dorinţa de a face cunoştinţă cu echipa de voluntari CERONAV care s-a alăturat misiunii de sprijin, în contextul tragediei umanitare generate de cutremurele din Turcia.

„Ne-am alăturat în fiecare an programului «Şcoala altfel», al cărui scop îl susţinem. Turul de vizitare a facilităţilor centrului nostru reprezintă o experienţă deosebită pentru copii. Prin participarea la astfel de acţiuni, punem în valoare talentele şi aptitudinile elevilor şi deschidem orizonturi către profesii maritime pentru tânăra generaţie”, a declarat Ovidiu Cupşa, director general CERONAV, ambasador maritim IMO.

Pe parcursul discuţiilor, acesta le-a prezentat elevilor istoricul, dar şi evoluţia accelerată a instituţiei după intrarea României pe lista albă a Organizaţiei Maritime Internaţionale, ca urmare a ratificării Convenţiei STCW din 1978. De asemenea, directorul general le-a vorbit despre dificila acţiune pe care au avut-o în Turcia şi importanţa solidarităţii între popoare în astfel de momente tragice. Elevii au asistat la diverse aplicaţii practice pe simulator, la exerciţii de antrenament şi demonstraţii de salvare şi acordare a primului ajutor.

Peste 200 de elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţele Constanţa, dar şi Bucureşti vor participa la vizitele din cadrul programului „Şcoala altfel: să ştii mai multe, să fii mai bun!” la centrul de simulare al CERONAV şi baza de instruire şi antrenament. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3745 secunde