Au început lucrările la cel mai mare proiect de investiții din istoria CERONAV

333
1

Articole de la același autor

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV dă startul celor mai importante lucrări de construcție din istoria sa, se arată într-un comunicat de presă.

Obiectivul de investiție „Corp învățământ - cazare și bazin de antrenamente” reprezintă un campus în suprafață de 5.063 de metri pătrați, iar obiectivul de investiții „Construire poligon PSI și simulator Helideck” reprezintă cel mai modern poligon PSI din Europa.

Noul campus CERONAV, care vizează optimizarea calității instruirii personalului din transporturi navale, va fi dotat cu echipamente specializate, de ultimă generație și va consta într-un corp de clădire pentru învățământ și cazare, în regim de înălțime S+P+4E, și un corp care cuprinde un nou bazin de antrenamente.

Proiectul bazei de instruire și antrenament CERONAV a fost declarat unul dintre cele trei proiecte emblematice pentru educație și pregătire profesională, în finala competiției mondiale de arhitectură de la Singapore.

Poligonul PSI va fi adaptat inclusiv la desfășurarea cursurilor GWO, care oferă participanților cunoștințele și abilitățile de a înțelege și reduce riscul asociat cu pericolele de siguranță în industria turbinelor eoliene. Pe viitor vor putea participa inclusiv pompierii militari și civili.

„Acest proiect ne va permite să oferim navigatorilor români și străini condiții de instruire la cele mai înalte standarde mondiale. Totodată, acest edificiu emblematic inclusiv pentru Constanța reprezintă o recunoaștere internațională a profesionalismului și evoluției constante a CERONAV”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa - directorul general al CERONAV și ambasador maritim IMO.

Finanțarea obiectivelor de investiții se realizează din surse proprii ale CERONAV. Valoarea obiectivului de investiție „Corp învățământ-cazare și bazin de antrenamente”, aprobată prin HG 10138/2019, este de 49.960.967 de lei, inclusiv TVA, iar valoarea de atribuire a contractului este de 47.140.710 lei, inclusiv TVA. Valoarea obiectivului de investiții „Construire poligon PSI și simulator Helideck” este de 6.494.000 de lei, inclusiv TVA, se precizează în comunicat.



Comentează știrea

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5266 secunde