CERONAV, implicat activ în desfășurarea vizitei secretarului general IMO în România

107
CERONAV, implicat activ în desfășurarea vizitei secretarului general IMO în România - ceronav-1661959508.jpg

Articole recomandate

În perioada 28 – 30 August 2022, Excelența Sa secretarul general IMO, Kitack Lim, a vizitat România și Ucraina. Vizita a avut ca rol evaluarea modului de implementare a coridorului pentru transportul cerealelor în Marea Neagră, mediat de ONU, siguranța navigației și amenințările zonale privind transportul maritim.

Secretarul general IMO a avut întrevederi cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Adrian Foghiș, și consilierul de stat Mihnea Drumea, privind implicarea României în sprijinul exporturilor de grâne ucrainene și evitarea unei crize alimentare globale.

Excelența Sa a vizitat porturile Constanța și Odesa, dar și zona maritimo-fluvială a Dunării și a avut întâlniri cu oficialități din domeniul maritim și portuar. Prezența secretarului general IMO în România și Ucraina a subliniat rolul strategic pe care îl are România în acest context, dar și poziția de hub de transport în regiunea Mării Negre a Portului Constanța.

Pe parcursul întregii vizite, secretarul general al IMO a fost însoțit de ambasadorul maritim IMO, Ovidiu Sorin Cupșa, director general CERONAV.


Secretarul general IMO a subliniat în cadrul întrevederilor: „Trebuie să lucrăm cu toții împreună, ONU, IMO, statele riverane Mării Negre, pentru a elimina amenințările la securitatea transporturilor navale și a siguranței marinarilor aflați la bordul navelor maritime. IMO apreciază implicarea României în rezolvarea acestor provocări”.

„Prezența Excelenței Sale este un succes de imagine, arată importanța României ca țară maritimă și subliniază pentu întreaga comunitate maritimă mondială că România își îndeplinește cu succes rolul de stat membru IMO, iar Portul Constanța joacă un rol activ în regiune”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, ambasador maritim IMO, director general CERONAV.

International Maritime Organization este organismul ONU care reglementează legislația maritimă la nivel mondial și are 175 de state membre. România este membră IMO din 20 Martie 1965.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8193 secunde