COTAR atrage atenţia! "Guvernul ne trimite spre faliment de țară"

475

Articole recomandate

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) împreună cu ceilalți membri UGIR cer Guvernului României măsuri concrete pentru susținerea economiei, în perioada următoare. „Nu avem nevoie de explicații despre războiul din Ucraina care va menține prețurile energiei ridicate, ci de intervenții în stoparea creșterii acestor prețuri. Altfel vom intra toți în faliment, până la iarnă”, spun reprezentanţii COTAR.

„Constatăm că Executivul a avut la dispoziție 6 luni pentru a elabora un plan de supraviețuire pentru această iarnă, dar la finalul verii ni se transmite că va trebui să ne descurcăm, cu zero măsuri împotriva falimentului de țară. Înțelegem din această abordare că se dorește exact acest rezultat: România stat eșuat (failed state). Am fost pregătiți psihologic încă din 2019, exact de cei care acum sunt la putere, prin repetarea acestei sintagme. Acum ne îndreptăm exact spre această situație care presupune nu doar că vom muri de frig și de foame, la propriu, ci și că România s-ar putea dezintegra, pe regulile care trebuie să fie urmate de orice stat declarant falimentar (eșuat). Fie este preluată datoria suverană, cu garanții pe toate activele statului, fie țara se face bucăți și e preluată de vecini, pentru că statul eșuat nu se mai poate autoguverna. Absolut toate acțiunile guvernelor din ultimii doi ani și jumătate duc spre acest dezastru, iar războiul din Ucraina ne e prezentat ca o fatalitate, deşi exact Guvernul ar putea face ceva pentru a nu se ajunge la falimentarea mediului privat, apoi a întregii Românii”, spun cei de la COTAR prin intermediul unui comunicat de presă.


Aceştia au mai adăugat că, împreună cu ceilalți membri UGIR, vor lansa o petiție pentru a cere protecție din partea statului.

„Vom cere încă o dată și demiterea președintelui Cosiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, care ne-a mai explicat încă o dată că scumpirea energiei se reflectă prea repede în prețurile pentru consumatori, dar nu se poate interveni pe această piață. Firmele care fac producție sau oferă servicii de tipul transportului sau al reparațiilor auto sunt tot consumatori de energie, iar vulnerabilitatea ar trebui privită și din perspectiva distrugerii economiei. La privații care aduc bani la bugetul de stat, nu se gândește nimeni. Noi nu muncim online sau de acasă în fabrici, în transporturi sau în service-uri auto. Sper că nu-și imaginează nici domnul Chirițoiu nici membrii Guvernului, că noi vom ține oamenii în frig, eventual să stea la zero grade să repare mașini, la iarnă. Nu poate face nimeni așa ceva. Noi cerem soluții concrete, nu explicații de genul celor date de președintele Consiliului Concurenței, cum că vor rămâne foarte scumpe gazele, deci și electricitatea produsă pe baza lor, cât timp va fi război în Ucraina”, mai spun contestatarii.



„Vrem soluţii pentru evitarea dezastrului“


Ei au mai adăugat că Guvernul ar fi trebuit să găsească deja soluții pentru a nu distruge economia României.

„Vedem că au anunțat creșterea salariilor bugetarilor, dar pe privați nu-i întreabă nimeni dacă mai pot ține firmele deschise la iarnă, în condițiile deja anunțate, deci nu înțelegem ce calcule financiare și-au făcut ei, dacă noi intrăm toți în faliment. De unde vor lua banii pentru creșterile salariale la stat? Transportatorii rutieri nici măcar nu au primit vreun ajutor în timpul pandemiei, deși le-a fost blocată și lor activitatea, pentru o lungă perioadă. Acum suntem puși în fața unor scumpiri fără precedent la carburant, pe care Consiliul Concurenței le ignoră, deși prețul barilului de petrol a scăzut cu mult față de perioada exploziei inițiale a prețurilor carburanților. Consiliul Concurenței ignoră în continuare și menținerea prețurilor ridicate la polițele RCA, absolut nejustificată, în timp ce asigurătorii nici măcar nu plătesc despăgubirile. Am cerut în mai multe rânduri Consiliului Concurenței să verifice constituirea de carteluri în ambele sectoare de activitate în care prețurile sunt menținute artificial la un nivel ridicat, dar instituția a declarat că nu poate interveni în niciun fel, cum nu o poate face nici pe piața energiei. Cerem urgent soluții concrete din partea Guvernului României, pentru a evita dezastrul economic anunțat pentru această toamnă și iarnă!”, mai spun cei de la COTAR.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4595 secunde