Ovidiu Sorin Cupșa a participat la conferința finală a proiectului Competing

262
Ovidiu Sorin Cupșa a participat la conferința finală a proiectului Competing - fondovidiusorincupsaaparticipatl-1655318196.jpg

Articole de la același autor

Marți, 14 iunie 2022, la Rotterdam (Olanda) a avut loc conferința finală a proiectului Competing. La evenimentul găzduit de către STC Group au fost prezenți partenerii strategici asociați din proiect și numeroși reprezentanți ai unor organizații naționale și europene de prestigiu din domeniul navigației pe ape interioare.

În cadrul reuniunii, Ovidiu Sorin Cupșa - directorul general al CERONAV și ambasador maritim IMO - a vorbit despre procesul lung și plin de provocări pe care CERONAV l-a străbătut în calitate de promotor al noii Directive europene privind recunoașterea calificărilor profesionale în navigația pe ape interioare, dar și ca membru al Asociației EDINNA.

Directiva (UE) 2017/2397 stabilește condițiile și procedurile de certificare a calificărilor persoanelor implicate în exploatarea unei nave pe căile navigabile interioare ale Uniunii Europene. Certificarea vizează facilitarea mobilității, asigurarea siguranței navigației și protecția vieții umane și a mediului.

„Dunărea joacă un rol strategic în cadrul rețelei de transport paneuropene, fiind una dintre cele mai importante căi navigabile din lume, care străbate 10 țări, fluviul leagă Europa Centrală cu zonele economice majore din Europa de Vest și regiunea Mării Negre. În măsura în care Dunărea leagă Europa, noi suntem aici conectând școlile și instituțiile de formare implicate în navigația pe căile navigabile interioare, o rețea de oameni foarte motivați, cu cunoștințe profunde ale sectorului și cu voința nu doar de a le transmite următoarelor generații, ci și de a o face într-un mod armonizat”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa.

CERONAV a coordonat pachetul de lucru 3, în cadrul căruia a elaborat manualele de curs pentru marinarii fluviali, a elaborat forma inițială a Registrului European de Calificări (ETRB), a susținut cursuri pentru experți, a pregătit suporturi didactice pentru dezvoltarea modulelor de formare în sistem e-learning. Recunoscut pentru expertiza sa, angajamentul ferm față de competență și dedicarea remarcabilă a profesioniștilor săi, CERONAV a contribuit în mod esențial la implementarea legislației Uniunii Europene. De asemenea, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a avut rolul de partener asociat în cadrul proiectului COMPETING. Acesta este un proiect ERASMUS+, al cărui inițiator este STC Group Olanda. A implicat un consorțiu de 15 parteneri din opt țări (România, Olanda, Franța, Germania, Belgia, Austria, Slovacia, Croația) și a avut o durată de 36 luni (ianuarie 2019 – decembrie 2021) + extindere până în iunie 2022.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4205 secunde