Ovidiu Sorin Cupșa a fost ales vicepreședinte secretar al Asociației EDINNA

157
Ovidiu Sorin Cupșa a fost ales vicepreședinte secretar al Asociației EDINNA - fondovidiusorincupsaafostalesvic-1652895733.jpg
În perioada 17 – 18 mai 2022, delegația Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV a participat la cea de-a 16-a adunare generală a Asociației EDINNA – Education in Inland Navigation, care s-a desfășurat la Varna, Bulgaria.

Ovidiu Sorin Cupșa, directorul general al CERONAV și ambasador maritim IMO, a fost ales pentru funcția de vicepreședinte secretar EDINNA, după ce în perioada 2014 – 2020 a ocupat timp de trei mandate funcția de vicepreședinte al asociației.

Tema centrală a agendei întrunirii a fost Directiva Europeană 2017/2397 privind recunoașterea calificărilor profesionale în sectorul navigației pe ape interioare. Aceasta a fost adoptată de Parlamentul European în noiembrie 2017, iar în luna ianuarie 2022 a fost transpusă în legislația națională a statelor membre UE. Încă de la începutul acestui amplu proces de armonizare a standardelor de pregătire profesională, CERONAV, în calitatea sa de membru fondator al Asociației EDINNA, și-a adus contribuția prin proiecte europene precum PLATINA, HINT, NELI, Danube SKILLS, Green DANUBE și COMPETING, dar și în cadrul lucrărilor Comitetului CESNI / QP pentru elaborarea standardelor de competențe.

Directiva confirmă eforturile depuse de Comisia Europeană, Comitetul European pentru standardizarea calificărilor profesionale pe apele interioare din Europa, numeroase organisme internaționale și instituții de resort incluzând și CERONAV.


„Experiența pe care am dobândit-o pe parcursul celor trei mandate în funcția de vicepreședinte EDINNA reprezintă garanția contribuției și eforturilor constante pe care CERONAV le-a dedicat armonizării și dezvoltării sistemului educațional și de formare profesională în domeniul navigației pe ape interioare. Prin alegerea mea în noua funcție, sunt onorat să-mi îndeplinesc în continuare responsabilitatea față de membrii EDINNA în ceea ce privește punerea în aplicare a Directivei Europene 2017/2397. România este unul dintre cei mai importanți furnizori de marinari fluviali din UE, iar recunoașterea certificărilor și accesul la locurile de muncă pentru marinarii români reprezintă un interes major pentru statul român”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa.

CERONAV este una dintre cele mai prestigioase instituții de pregătire în domeniul maritim și al navigației pe ape interioare și unul dintre membrii fondatori ai Asociației EDINNA, al cărei scop este acela de a realiza o cooperare mai bine structurată între statele din care provin membrii acesteia și de a stabili un sistem armonizat de pregătire și certificare a personalului din domeniul navigației pe ape interioare.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8992 secunde