Liber la banchete după doi ani de pandemie! Cât costă distracția copiilor la terminarea școlii

1366
De fiecare dată, sfârşitul anului şcolar, mai ales în cazul anilor terminali, vine la pachet cu o sumedenie de emoţii, cauzate de despărţirea de colegi, de apropierea examenelor finale, dar şi de pregătirile pentru banchetul de rămas-bun. Pentru că, în doar câteva săptămâni, toţi aceşti tineri vor intra în febra examenelor, la acest moment, mulţi dintre ei sunt interesaţi să organizeze cât mai rapid banchetele de absolvire.

Pentru că restricţiile legate de Covid-19 au fost eliminate, acum, toată lumea se poate distra, se pot organiza party-uri la fel de fastuoase ca înainte de instalarea pandemiei. Practic, absolvenții de gimnaziu sau liceu se vor despărți curând de profesorii care le-au îndrumat pașii în ultimii ani, de colegii cu care au împărțit atât bucurii, cât și supărări și se pregătesc acum de cea mai frumoasă aventură: liceul - pentru unii, facultatea - pentru alţii.

Totuşi, dacă, înainte de anul 2020, unităţile de învăţământ păreau a se întrece în a organiza petreceri care mai de care mai de gală, în restaurante de lux, cu invitaţi de marcă, se pare că, de data aceasta, unele nu mai organizează decât simple cursuri festive de absolvire, în amfiteatrele sau sălile pe care le au la dispoziţie. De exemplu, la Liceul Tehnologic „Gheorghe Duca” din Constanţa, directorul instituţiei, Elena Gogu ne-a declarat că ei nu vor avea banchet, la fel ca şi Liceul Tehnologic Ciobanu, Liceul Energetic Constanţa, Şcoala Gimnazială „Tudor Arghezi” Năvodari. Aici, cadrele didactice susţin că pentru elevi prioritare sunt examenele, iar dacă ei vor dori să se distreze, indicat ar fi să o facă după examene.

La Şcoala nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu”, directorul instituţiei, Ancuţa Florentina Muscă, a precizat că acesta este un moment festiv îndelung aşteptat de fiecare generaţie în parte. „La noi, părinţii s-au ocupat de acest eveniment. Noi nu cunoaştem detaliile organizatorice”, a declarat ea. Pe lista unităţilor şcolare care nu vor organiza niciun eveniment special în afara instituţiei se află şi Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria”, unde nu există banchet de absolvire, dar, desigur, pe lângă acestea mai există numeroase alte şcoli care au luat aceeaşi decizie.

Meniuri pentru toate buzunarele

De partea cealaltă se află acele instituţii unde părinţii au considerat normal ca viitorii absolvenţi să rămână cu o amintire cât mai frumoasă de la balul de absolvire şi vor scoate din buzunare sume frumoase de bani. Acesta este şi cazul Şcolii nr. 23 „Constantin Brâncoveanu”, unde banchetul elevilor de clasa a VIII-a uşurează portofelele adulţilor de 320 de lei, sumă la care se adaugă, desigur, ţinutele, neapărat noi, machiajul domnişoarelor, deci toate, adunate, pot ajunge la circa 1.000 de lei sau şi mai mult. Vor, nu vor, părinții vor da banii cu pricina, întrucât banchetul vine ca o răsplată pentru eforturile pe care copiii le-au depus în timpul anului școlar, așa că trebuie să aibă parte şi de o petrecere de neuitat.

Astfel, după cursurile festive din unităţile de învăţământ, care au loc, zilele acestea, peste tot, pe acordurile imnului „Gaudeams igitur” și în aplauzele celor prezenți, absolvenții își vor face triumfal intrarea şi în saloanele special amenajate pentru ei, unde îşi vor lua rămas-bun de la colegi, profesori și diriginți, pe ritm de dans, de data aceasta. Pentru că am fost curioşi ce oferte au pentru tineri localurile de la malul mării, am luat legătura cu câteva dintre ele, pentru a vedea care sunt, în general, costurile, pentru o persoană. De exemplu, la restaurantul „Colonadelor”, meniul elevilor include două feluri de mâncare, la preţul de 120 lei, iar cu băuturile incluse este 180 lei. Dacă vor şi DJ, clasa va mai scoate din buzunare încă o mie de lei.


La restaurantul „Dorna” din Mamaia, localul pune la dispoziţia adolescenţilor un pachet de sonorizare de jocuri de lumini şi un set complet de lumini inteligente, scenă, laser show. În plus, fotografi şi videografi profesioniști pot întâmpina elevii din prima clipă când păşesc pe covorul roşu. Totodată, le mai sunt puse la dispoziţie servicii de foto, video, ce vor fi livrate pe un link de transfer online. La cerere, ei vor avea DJ şi invitaţi de renume, karaoke, ploaie de baloane, maşină de fum. Ca bonus, profesorii au la dispoziţie open-bar inclus din partea restaurantului. Preţul unui meniu este 240 lei de persoană. La restaurantul „Voila” din Constanţa, preţul unui meniu porneşte de la 80 de lei de persoană, cu două feluri de mâncare, dar se poate opta pentru meniuri personalizate, care pot costa mai mult. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4162 secunde