Premierul Orban, taxat de Dacian Cioloș: "Plata amenzii nu este un merit politic"

340
Premierul Orban, taxat de Dacian Cioloș:

Articole de la același autor

Fotografiile în care premierul Ludovic Orban ba fumează, ba bea bere alături de colegii de partid, care nu aveau măști de protecție, prin birourile guvernului au acaparat întreaga clasă politică.

În acest context, președintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloș, apreciază că discuția legată de fotografia în urma căreia cinci membri ai Executivului au fost amendați pentru nepurtarea măștii și fumat în spații închise reprezintă o furtună într-un pahar cu apă, dar subliniază, totodată, că un demnitar trebuie să fie mult mai atent la comportamentul său.

"Un demnitar în stat trebuie să accepte că această funcție implică o uriașă responsabilitate, pentru că prin comportamentul său el stabilește un exemplu de conduită publică. Să te ghidezi după ideea «fă ce spune popa, nu ce face popa» rămâne un mod ipocrit de a gândi relațiile sociale. Un cetățean obișnuit poate depăși viteza legală și, ca urmare, să plătească liniștit o amendă. Un demnitar nu are aceeași lejeritate în a încălca legea. Un demnitar e dator să fie mult mai atent decât un cetățean obișnuit, iar faptul că în societatea noastră acest mod de gândire nu e unul obișnuit constituie o problemă majoră care decredibilizează însuși statul și instituțiile sale. Nu putem aștepta ca cetățenii să creadă în stat dacă demnitarii săi nu se iau în serios - pe ei înșiși, dar și funcția pe care o ocupă", a scris europarlamentarul Dacian Cioloș pe pagina sa de socializare.

El a menționat că achitarea amenzii din partea premierului Ludovic Orban nu reprezintă un merit politic și a apreciat că PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică.

"Rămân la părerea că discuția excesivă a fotografiei de la Guvern este o furtună într-un pahar cu apă, din care taberele PSD și PNL încearcă să obțină avantaje politice caraghioase. PSD e ultimul partid care să invoce bun-simț în conduita publică. Nu ne ajung câteva zile ca să enumerăm încălcările regulate ale bunului-simț civic din partea acestui partid. Și nici PNL nu excelează în acest caz.

Domnului Orban îi transmit un mesaj simplu: plata amenzii nu este un merit politic, nu te face om de stat și nici nu e normal să te lauzi că respecți legile, pentru că este datoria tuturor să facă acest lucru, fie că vorbim despre cetățenii obișnuiți, fie că vorbim despre demnitari", a spus europarlamentarul.

Totodată, a arătat că așteaptă cu interes lista cu proiectele Guvernului și mecanismele administrative prin care se pregătește absorbția miliardelor de la Uniunea Europeană.

Reamintim că Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) a aplicat, sâmbătă, amenzi în cuantum total de 18.000 lei pentru cinci membri ai Executivului, contravențiile constatate fiind nepurtarea măștii de protecție sanitară și fumat în spații în care acest lucru este interzis.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că, după apariția fotografiei în care fuma și nu purta mască la Palatul Victoria, a fost amendat la inițiativa lui. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8269 secunde