Președintele Băsescu avertizează opoziția: "s-ar putea să vă reușească moțiunea și să vă chem la guvernare"

2735
Președintele Traian Băsescu a declarat vineri, în interviul pentru HotNews.ro, că nu va avea "nicio ezitare" să încredințeze guvernarea opoziției în cazul în care aceasta vine cu un program credibil, iar moțiunea de cenzură trece. Șeful statului a afirmat că liderii partidelor care susțin ideea suspendării sale "riscă să mai aibă o surpriză", ca în 2007.
"Orice soluție în interes național, nu în interes de partid, va fi cea pe care o susțin. De aceea, vin și consolidez ceea ce am spus, ca să nu las loc la speculații: dacă opoziția vine cu un program mai credibil decât ce face actualul guvern, nu voi avea nicio ezitare, în cazul în care o moțiune de cenzură trece, să le încredințez guvernarea", a declarat Traian Băsescu.
Întrebat dacă PDL, creditat cu 15% în sondajele de opinie, mai poate guverna, președintele a răspuns: "Guvernarea se asigură pe număr de voturi în Parlament, de parlamentari. Între două alegeri, acesta este criteriul. Esențial pentru mine este să existe stabilitate politică. Reiterez un apel pe care l-am făcut la opoziție: atenție la ce vă doriți cu moțiunea de cenzură, ca s-ar putea să vă reușească și să vă chem la guvernare dacă aveți un program corespunzător", a mai spus șeful statului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4067 secunde