Președintele Băsescu: "Premierul este un om profund corupt"

107
Președintele Băsescu:

Articole de la același autor

Președintele Traian Băsescu a declarat, despre scrisoarea către FMI: "Scrisoarea poate fi semnată, voi da mandat de semnare de către ministru de finanțe, actualmente Victor Viorel Ponta, și guvernatorului BNR, cu două condiții: să nu apară creșterea taxei pe combustibil, așa cum dorește premierul. Premierul Victor Viorel Ponta este un om profund corupt prin traficul de influență prin care îl fac asupra lui baronii locali. El are nevoie de acești bani pentru a umple de bani buzunarele baronilor locali. Nu voi fi partenerul lui Ponta la un act imoral și la un act de corupție.


La Victor Ponta, corupția este instituționalizată. A doua condiție: nu voi accepta electorata, chiar dacă a avut asistența BNR. Acest proeict este destinat să-i înșele pe români, care vor plăti mai mult în următorii ani. Este o măsură profund inechitabilă. Spre surprinderea mea, și BNR a făcut  acum analizele pe care le-am făcut din prima clipă, și am văzut o ultimă analiză a BNR care spune că românii vor fi păgubiți. Cu aceste două condiții, voi semna scrisoarea și o voi semna imediat ce trece prin guvern. Sper să treacă astăzi".


"Dacă este ceva ce mă deranjează e că sunt atât de mărunți cei doi lideri, Ponta și Antonescu, încât au simțit nevoia să facă un joc de-a cine comunică mai mult cu președintele, și asta ar fi cauza pentru care s-au despărțit. Eu comunic instituțional cu toți, chiar și cu Zgonea, pentru că mă obligă funcția, dar cu niciunul nu fac angajamente politice. Este o atitudine greșită și mincinoasă. În perioada de când se chinuie să arate cine-i vinovatul, mă întrebam ce s-ar fi întâmplat dacă în timpul crizei din 2009, la guvern, s-ar fi aflat astfel de oameni și nu Emil Boc. Ce s-ar fi întâmplat dacă oameni de teapa lui Ponta și Antonescu ar fi trebuit să-și asume măsurile de a trece prin criză? România s-ar fi îngropat cu astfel de oameni, lipsiți de responsabilitate pentru interesul național, față de cei care i-au ales. Oamenii așteaptă o guvernare corectă, o guvernare în interes național. Ei au pus guvernare în  dificultate într-o perioadă de criză în regiune. Ce s-ar fi întâmplat dacă acești oameni erau în timpul crizei, dacă acum ei n-au reușit să răspundă interesului național, într-o situație mult mai liniștită. Îi compătimesc pentru faptul că dețin funcții și n-au reușit să se ridice la înălțime", a declarat Traian Băsescu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Februarie 2014
Stire din Politică-Administrație : UDMR  ar putea reveni în Guvern
Pagina a fost generata in 0.3605 secunde