UDMR ar putea reveni în Guvern

105
UDMR  ar putea reveni în Guvern - udmrarputeareveni-1393358118.jpg

Articole de la același autor

Negocierile pentru susținerea în Parlament a noului Guvern USD de către UDMR sunt în desfășurare, Uniunea urmând să primească un post de vicepremier și două portofolii, au declarat, pentru Mediafax, surse apropiate discuțiilor. 
Astfel, președintele UDMR, Kelemen Hunor, ar urma să ocupe funcția de viceprim-ministru și, concomitent, portofoliul de ministru al Culturii, pe care l-a mai deținut. 
În ceea ce privește cel de-al doilea portofoliu, negocierile privesc faptul ca UDMR să preia fie Ministerul Sănătății, caz în care ministru ar urma să fie Cseke Attila, care a mai deținut acest fotoliu, fie Ministerul Mediului, caz în care ministru ar urma să fie Korodi Attila, care a mai deținut și el acest fotoliu. 
În cel de-al doilea caz, actualul ministrul PSD al Mediului, Rovana Plumb, ar urma să preia Ministerul Muncii, deținut în prezent de mi-nistrul liberal Mariana Câmpeanu. 
În discuțiile cu UDMR, PSD a propus Uniunii să preia portofoliul Comunicațiilor, dar UDMR a refuzat, au arătat aceleași surse.
Pe de altă parte, portofoliul Comunicațiilor, ce urmează a fi vacantat prin plecarea ministrului Dan Nica la Parlamentul European, ar putea fi preluat de social-democratul Sebastian Ghiță. 
În viitorul Cabinet, PC ar urma să dețină un post de vicepremier, ce va fi ocupat de președintele formațiunii, Daniel Constantin, care va deține și portofoliul Agriculturii. 
PC ar urma să mai preia postul de ministru delegat pentru Ape, deținut acum de ministrul liberal Lucia Varga. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3983 secunde