Preşedintele filialei PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, explică de ce le este frică celor de la USR

1171
Preşedintele filialei PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, explică de ce le este frică celor de la USR - fondhutuca2-1630692149.jpg
Programul „Anghel Saligny” a născut foarte multe controverse în cadrul coaliţiei de la guvernare. Acest lucru este dezbătut şi la Constanţa, acolo unde parlamentarii PNL susţin tare şi răspicat că implementarea unui astfel de program este benefică pentru societatea românească. Liderul liberalilor din Constanţa, Bogdan Huţucă, a explicat printr-un mesaj postat pe pagina sa personală de Facebook de ce programul „Anghel Saligny” trebuie cât mai repede implementat.

Huţucă s-a adresat în special celor din USR-PLUS, care nu sunt de acord cu introducerea unui astfel de program. Preşedintele PNL filiala Constanţa a venit cu argumente.

„Colegii noștri de la USR trebuie să înțeleagă importanța programului Anghel Saligny. Nu există doar România orașelor mari, există și România orașelor mici, a comunelor și a satelor. Aproape jumătate dintre români locuiesc în mediul rural. Din păcate, în ultimii 31 de ani, guvernele României au acordat prea puțină atenție acestor comunități. Guvernul Cîțu și-a asumat investiții majore în aceste comunități, investiții care să asigure un pachet minim de civilizație: gaze naturale, rețea de apă și de canalizare și asfaltarea drumurilor.

O analiză a Ministerului Dezvoltării arată că:

- 57 % din drumurile județene și 80 % din drumurile de țară au nevoie de modernizare

- 29 % din așezări nu au rețea de apă

- 57 % au nevoie de rețea de ape uzate

- în mai mult de două treimi din așezări, rețeaua de gaze nu este construită”, a scris preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă pe pagina sa personală de Facebook.

Investiţiile se fac doar din fonduri naţionale

Bogdan Huţucă a explicat că investiţiile nu se pot face din bani europeni pentru că acei bani se îndreaptă către alte proiecte.

Deputatul susţine că investiţiile trebuie să fie făcute din fonduri naţionale.

„Nu putem face aceste investiții din bani europeni pentru că banii din PNRR merg cu prioritate către programe verzi și către digitalizare. În același timp, fondurile Programul Operațional Regional prin care s-ar putea realizat astfel de finanțări nu vor fi accesibile decât din 2023.

România are un decalaj mare de dezvoltare față de celelalte state membre ale UE, care și-au rezolvat astfel de probleme de infrastructură în rural cu decenii în urmă. De aceea, cele mai multe dintre programele europene actuale nu mai abordează astfel de probleme. De aceea, aceste investiții trebuie făcute din fonduri naționale. Implicarea Guvernului este un act de patriotism”, a explicat Huţucă.

Bogdan Huţucă bănuieşte de ce USR-PLUS se impune în acest caz. USR-PLUS nu are nici un primar în mediul rural şi probabil acesta ar fi motivul pentru care USR-iştii au luat această decizie.

„Partenerii noștri de la USR trebuie să înțeleagă că România nu este doar a marilor orașe, ci și a satelor, a micilor localități. Este vorba până la urmă și de democrație și reprezentativitate. Comunitățile locale trebuie să-și vadă apărate și promovate interesele în cadrul coaliției de guvernare. Înțeleg că USR se opune acestui program din rațiuni electorale. Motivul este clar: USR nu are primari în mediul rural și se teme probabil că primarii în funcție vor fi apreciați de oameni dacă vor reuși modernizarea și dezvoltarea comunităților pe care le conduc. Păi și atunci ce să facem, dragi colegi de la USR? Să nu mai facem nimic? De asta vă este frică? De dezvoltarea și modernizarea comunităților?”, a mai scris Huţucă pe Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7489 secunde