Președintele interimar al Republicii Moldova a mulțumit României pentru ajutorul financiar

404
Președintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, i-a mulțumit, ieri, președintelui Traian Băsescu pentru sprijinul financiar acordat de România țării sale, spunând că apreciază acest gest cu atât mai mult cu cât a fost făcut "în condiții economice extrem de dificile".
"Domnule președinte, voi profita de acest prilej pentru a vă mulțumi în mod particular pentru inițiativa dumneavoastră de acordare a acestui ajutor financiar pentru Republica Moldova (n.r. - în valoare de 100 de milioane de euro, pe o perioadă de patru ani). Înțelegem foarte bine că această decizie a fost adoptată în condiții economice extrem de dificile, în condițiile de austeritate care au fost determinate de criza economică mondială. Cu atât mai mult, apreciem foarte înalt acest gest care a fost de mare ajutor", a spus Marian Lupu, la începutul discuțiilor cu președintele Traian Băsescu, desfășurate ieri, la București.
Liderul de la Chișinău a mulțumit de asemenea pentru ajutorul acordat de România în combaterea efectelor inundațiilor din Republica Moldova.
"Vreau să vă zic, cu toată sinceritatea, că, fără această asistență financiară, cred că era să fie aproape imposibilă acea construcție a caselor pentru sinistrați și aș vrea să menționez, pentru toți cetățenii români, gratitudinea și înalta apreciere a poporului nostru", a mai spus Lupu.
La rândul său, Traian Băsescu i-a mulțumit lui Marian Lupu că a răspuns invitației de a veni la București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7024 secunde