Președintele Iohannis nu invită USR și AUR la recepția de 1 Decembrie

620
Președintele Iohannis nu invită USR și AUR la recepția de 1 Decembrie - premieralacotroceniadriannastase-1701103555.jpg

Articole de la același autor

Președintele Klaus Iohannis va organiza vineri, 1 Decembrie, la prânz, o recepție la Palatul Cotroceni cu ocazia Zilei Naționale a României. Vor fi câteva sute de invitați, dar printre ei nu se numără și președinții partidelor de opoziție, George Simion (AUR) și Cătălin Drulă (USR).


Partidele de Opoziție nu beneficiază de invitații la recepția anuală de Ziua Națională organizată de Președintele României. Liderii acestor formațiuni, George Simion (AUR) și Cătălin Drulă (USR), au confirmat pentru Digi24.ro că nu au primit invitații la recepția oferită de Președintele Klaus Iohannis.


George Simion, președintele AUR, a declarat: “Probabil domnul președinte Iohannis nici nu s-a mai deranjat să trimită, să consume hârtia, mă gândesc că vrea să reducă cheltuielile Administrației Prezidențiale, după celebrul turneu african unde s-a întâlnit cu Regele Simba”.


Nici anul trecut liderii Opoziției nu au primit invitații la Recepția de Ziua Națională.


“Nu, nu primim niciodată. Dar oricum noi ne-am făcut o tradiție din a serba 1 Decembrie la Alba Iulia. Așa vom face și anul acesta. Vom fi 10.000 de militanți AUR acolo”, a explicat pentru digi24.ro Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR.


Absența unei invitații pe numele lui Cătălin Drulă (USR) ne-a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al USR, Ionuț Moșteanu: “Nu are invitație Cătălin. A primit doar Dan Barna, dar ca vicepreședinte al Camerei Deputaților”.


Ziua Națională a României a fost stabilită pentru ziua de 1 decembrie printr-o lege emisă de CPUN la 31 iulie 1990. În acel an, la Alba Iulia, la o mare manifestare publică de 1 decembrie, liderii Opoziției de atunci, în frunte cu Corneliu Coposu (PNȚCD), au fost huiduiți și îmbrânciți chiar sub privirile lui Ion Iliescu.


Prima recepție de 1 Decembrie organizată la Palatul Cotroceni a avut loc în 1991, organizată de președintele Iliescu. În anii 2015, când a fost tragedia din Colectiv, și 2020, primul an al pandemiei COVID, recepția de la Cotroceni nu a mai avut loc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4725 secunde