Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie

537
Meteorologii au anunțat cum va fi vremea în minivacanța de 1 Decembrie - ndqwjmhhc2g9mgmznzq5mdbmnmezowey-1701104173.jpg

Articole de la același autor

După intervale cu vreme geroasă, ninsori şi viscol, semnalate în weekendul anterior, vremea va intra într-un proces de încălzire în aproape toată ţara, cel puţin în cursul acestei săptămâni, inclusiv de Ziua Naţională, pe 1 Decembrie. De săptămâna viitoare, valorile termice vor intra pe o pantă descendentă, iar în tot acest timp precipitaţiile vor fi excedentare, arată prognoza de specialitate pentru intervalul 27 noiembrie - 10 decembrie, publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).


În Dobrogea, din data de 28 noiembrie, temperaturile vor creşte semnificativ şi se vor situa în general peste cele climatologic specifice perioadei, cu maxime de 7 - 10 grade şi minime de 2 - 5 grade, uşor mai mici (în jurul a zero grade) în dimineţile de 28 şi 30 noiembrie. Abateri pozitive foarte mari faţă de norme sunt estimate şi pentru zilele de 1 şi 2 decembrie. În a doua săptămână, tendinţa este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 28 noiembrie şi în 3 decembrie, iar după data de 4 decembrie, temporar, vor fi precipitaţii mixte.


La munte, prima săptămână a intervalului de prognoză, va fi caracterizată de oscilaţii semnificative în regimul termic. Vor fi perioade în care vremea va fi rece, geroasă noaptea, în special în din 29 spre 30 noiembrie, cu maxime în medie de la -6 grade până la 1 grad, respectiv minime între -14 şi -10 grade. Vor fi şi zile în care, mai ales la altitudini de sub 1.500 de metri, temperaturile se vor situa peste cele normale (cu precădere în zilele de 1 şi 2 decembrie). Ulterior, din 4 decembrie, este estimată răcirea vremii, cu un regim termic ce se va situa în general în jurul celui climatologic specific la începutul iernii calendaristice.


Probabilitatea pentru precipitaţii va fi relativ mare pe tot parcursul intervalului. În majoritatea zilelor vor predomina ninsorile, însă în perioadele cu temperaturi mai ridicate (28 noiembrie, 1 şi 2 decembrie) se vor semnala şi ploi, îndeosebi la înălţimi de sub 1.500 de metri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4121 secunde