Președintele Klaus Iohannis: Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată

130
Președintele Klaus Iohannis: Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată - klausiohannis-1556539622.jpg
Cu ocazia "Zilei Veteranilor de Război", președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj de apreciere pentru militarii români care prin profesionalismul și spiritul de camaraderie au ajuns să fie apreciați atât pe plan intern cât și de către partenerii externi.


"Aniversăm pe 29 aprilie «Ziua Veteranilor de Război», un bun prilej de a reflecta la parcursul istoric al statului român. Îi omagiem astăzi pe cei care au pus mai presus de propriul destin viitorul patriei și împlinirea dezideratelor naționale și ne înclinăm în fața lor cu recunoștință și respect.


Armata României și-a făcut datoria față de țară în Războiul de Independență și în cele două conflagrații mondiale, militarii noștri continuând să-și pună viața în slujba țării și după 1990, în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest.


Devotamentul și abnegația cu care militarii noștri au slujit drapelul național, uneori cu prețul sacrificiului suprem, au făcut ca România să fie astăzi o țară respectată, membră a Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene. Profesionalismul, competența și spiritul de camaraderie al militarilor români sunt cunoscute și apreciate atât în țară, cât și în rândul aliaților și partenerilor noștri.


Avem, așadar, datoria de a cinsti memoria eroilor neamului românesc și de a face tot ce ne stă în putință pentru a păstra integritatea și libertatea țării noastre.


Cunosc dificultățile cu care se confruntă în prezent veteranii de război și doresc să îi asigur că le sunt alături și că susțin, în continuare, demersurile pentru identificarea și concretizarea celor mai bune soluții pentru rezolvarea acestor probleme.


În semn de recunoștință și ca recompensă morală, cu ocazia celebrării «Zilei Veteranilor de Război», am înaintat în gradul următor și am acordat gradul de general de brigadă, în retragere, unor veterani de război.


Salut, de asemenea, aportul deosebit al asociațiilor veteranilor de război la educarea tinerei generații și la promovarea cu consecvență a valorilor noastre naționale.


Totodată, îmi exprim întreaga considerație pentru văduvele de război și văduvele de veterani de război, care au făcut sacrificii și care au trecut cu demnitate prin perioadele de grea încercare.


Vă asigur, încă o dată, dragi veterani de război, de aprecierea și respectul meu pentru tot ceea ce ați realizat în beneficiul statului român, sub culorile drapelului național, și vă transmit urări de sănătate și liniște sufletească alături de cei dragi", a transmis președintele Iohannis.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5176 secunde