Președintele Traian Băsescu participă luni la al doilea Summit pentru Securitatea Nucleară, la Seul

223
Președintele Traian Băsescu participă luni la al doilea Summit pentru Securitatea Nucleară, la Seul - 8-1332689853.jpg
Președintele Traian Băsescu se va afla luni la Seul, în Coreea de Sud, unde participă, alături de alți 14 șefi de state europene, la un summit privind securitatea nucleară, convocat de președintele SUA, Barack Obama.

Duminică după-amiază, șeful statului a susținut un briefing de presă în care a prezentat programul desfășurării summitului din capitala sud coreeană.

Potrivit președintelui Traian Băsescu, printre obiectivele summitului se regăsește reconstruirea încrederii cetățenilor față de energia nucleară. De asemenea, de pe agenda discuțiilor nu va lipsi tema convenirii unor modalități de prevenire a terorismului nuclear.

Dezastrul de la Fukushima reprezintă de asemenea un subiect de discuție legat de securitatea centralelor nucleare.

Pe teritoriul a 25 de state se află mii de reziduuri nucleare radioactive. Aceste reziduuri care pot fi utilizate la crearea armelor nucleare sunt gestionate în marea parte a statelor de firme private, ceea ce crește riscul ca acestea să ajungă în mana teroriștilor

Vor fi dezbătute și premisele în care se desfășoară acest summit: menținerea la un nivel ridicat al arsenalelor nucleare, creșterea riscurilor generate de amenințările nucleare - precum Coreea de Nord, Iran

Întâlnirea la vârf va avea ca tematică amenințări și capacități ale statelor pentru prevenirea riscurilor nucleare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.57 secunde