Președintele Traian Băsescu va avea, marți, o nouă întâlnire cu liderii grupurilor parlamentare

3598
Potrivit unui comunicat de presă transmis de către administrația prezidențială, șeful statului, Traian Bă-sescu, s-a întâlnit ieri, la Palatul Cotroceni, cu liderii partidelor și grupurilor parlamentare din coaliția de guvernare.
La discuții au participat Emil Boc, președintele Partidului Democrat Liberal, Markó Béla, liderul Uniunii Democrate Maghiare din România, Marian Sârbu, președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, președintele executiv al UNPR, Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minorităților Naționale, precum și alți reprezentanți ai partidelor și grupuri-lor parlamentare din coaliția de guvernare.
În același comunicat se arată că discuțiile s-au axat pe scrisoarea de intenție a Guvernului României către Fondul Monetar Internațional (FMI) și pe evoluția economică în plan european.
Reprezentanții partidelor din arcul guvernamental au susținut adoptarea de către Guvernul României a scrisorii de intenție către FMI.
În cadrul aceleiași întâlniri, participanții au stabilit ca președintele României să aibă, marți, o nouă rundă de discuții cu grupurile parlamentare ale partidelor și formațiunilor politice care alcătuiesc coaliția de guvernare, pe tema măsurilor de austeritate, în actualul context economic național și european.
De asemenea, Traian Băsescu le-a cerut reprezentanților coaliției de guvernare să asigure transparența în ceea ce privește cheltuielile salariale din sectorul public. La final, președintele a solicitat Guvernului să dea dovadă de maximă deschidere față de sindicate și partidele politice din opoziție, printr-o informare constantă asupra măsurilor care vor fi luate de către Guvern.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5042 secunde