Președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, s-a întâlnit cu primarul general al metropolei Eskișehir

306
Pe parcursul a cinci zile, o delegație a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România (UDTTMR), condusă de președintele Gelil Eserghep, a participat la Eskișehir (Turcia) la o serie de manifestări organizate de comunitatea de tătari din metropola turcă. 


Membrii delegației au avut și întâlniri oficiale cu primarul general al metropolei Eskișehir, prof. dr. Yýlmaz Büyükerțen, cu primarii de sectoare, cu Guvernatorul zonei - dr. Kadir Koçdemir, cu deputații Salih Koca (AKP), Ülker Can (AKP), Kazim Kurt (CHP) și Ruhsar Demirel (MHP), precum și cu Ambasadorul României la Ankara, Radu Onofrei, și Consulul României în capitala Turciei, Oana Gheorghe.

O altă vizită deosebit de importantă a fost la Universitatea "Anadolu" din Eskișehir, unde Gelil Eserghep i-a vorbit gazdei și despre Universitatea "Ovidius" din Con-stanța, rectorul universității din Eskișehir, prof. dr. Davut Aydýn, manifestându-și interesul pentru o viitoare colaborare și chiar o înfrățire între cele două instituții de învățământ superior.

"Ne dorim să contribuim la strângerea relațiilor dintre tătarii din Constanța și cei din Eskișehir și implicit la strângerea relațiilor dintre cele două regiuni. Comunitatea tătară reprezintă 25% din populația Eskișehirului, iar 80% din ei sunt plecați din România, motiv pentru care, așa cum a reieșit și din discuțiile pe care le-am purtat acolo cu reprezentanții administrației locale, o înfrățire între Constanța și Eskișehir ar fi de bun augur și ar reprezenta începutul unei colaborări de succes în toate domeniile. Voi prezenta mesajul administrației din Eskișehir și autorităților județului Constanța", a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, la revenirea din Turcia.

Eskișehirul a fost declarat pentru 2013 Capitala Culturală a Lumii Turcice, iar anul acesta se vor desfășura o serie de manifestări la care vor lua parte reprezentanți ai tuturor țărilor din spațiul turcic. În urma discuțiilor pe care delegația UDTTMR le-a avut cu oficialii turci, s-a convenit ca la manifestările din vară, tătarii din România să fie și ei prezenți cu un stand, unde să se promoveze tradițiile comu-nităților de turci și tătari din țara noastră. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Ianuarie 2013
Stire din Politică-Administrație : Cine îi ia locul lui Curt-Mola
Pagina a fost generata in 0.5678 secunde